• Vážená pani riaditeľka, vážený profesorský zbor, milí študenti.

          • Darčeky máte nakúpené? Stromček ozdobený? Vianočné cukrovinky upečené?

            Sú to každodenné otázky v období pred Vianocami.

            Vianočné sviatky sú kresťanské sviatky narodenia Ježiša Krista. Ako náboženská a kultúrna slávnosť sú slávené miliardami ľudí na celom svete a sú spojené s rozmanitými ľudovými zvykmi a tradíciami.

            Veľmi často sa však aj v predvianočné dni naháňame a sústreďujeme sa na tie hmotné veci a zabúdame, aký je skutočný význam predvianočných dní. Verte mi, že dôležité je sa tešiť z každej maličkosti a vychutnávať si vzájomnú blízkosť s vašou rodinou. Nezabudnite, že na Vianoce nikoho nezaujíma neumyté okno a ani to, že na stole nie je desať druhov zákuskov. Každý ocení príjemné teplo domova zaplneného láskou svojich najbližších. 

            Dovoľte mi, aby som Vám v mene Študentskej rady zaželala vianočné sviatky plné pokoja, v zdraví a v kruhu svojich najbližších.

            Nech sa všetka starosť zruší,

            nech zavládne pokoj v duši

            a na Silvestra fľašu štoku,

            všetko dobré Vám želám v novom roku.

            Simona Dojčárová, členka ŠR

          • Od Adventu do Troch kráľov

          • Tematické tvorivé dielne pripravili študenti voliteľného predmetu Služby v cestovnom ruchu. Pripomenuli sme si tradície a význam obdobia v čase od začiatku Adventu až do konca Vianoc. Tvorili sme vianočné svietniky a v rámci slávnostného stolovania sme pripravili slávnostné tabule a prezentácie k nim.

          • Cvičná firma bodovala

          • V dňoch 9. a 10.12.2021 sa študenti 4. ročníka voliteľného predmetu Cvičná firma zúčastnili online vianočného veľtrhu, ktorý organizovala Metropolitná univerzita Praha. Ich cvičná firma, Paletka s. r. o., sa dostala medzi TOP 10 v kategórii najlepších e-prezentácií v rámci Českej a Slovenskej republiky z celkového počtu 58 e-prezentácií. Srdečne blahoželáme našim študentom k úspechu a ďakujeme im za výbornú prezentáciu našej školy. Prajeme im veľa ďalších úspechov.

            Sabina Zaťková, IV. C Aneta Madáková, IV. C, Veronika Bederková, IV. C

        • Mikuláš na obchodke
          • Mikuláš na obchodke

          • Aj tento rok k nám opäť zavítal MIkuláš. So svojimi pomocníkmi zavítal do každej triedy, kde mu žiaci zaspievali, príp zarecitovali. Za odmenu dostalu sladkú odmenu. Tých neposlušnejších čerti "postrašili". Samozrejme nezabudli navštíviť pani kuchárky a ekonomický úsek.  

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš 2021.

          • Mikulášsky tvorivý ateliér

          • Skutočný príbeh Santa Clausa sa začína Mikulášom, ktorý sa narodil v 3. storočí v dedine Patara na južnom pobreží dnešného Turecka. V detstve osirel, lebo jeho rodičia zomreli počas epidémie.  Mikuláš použil celé svoje dedičstvo na pomoc ľuďom v núdzi, chorým a trpiacim. Svoj život zasvätil službe Bohu a ešte ako mladý muž sa stal biskupom v Myre. Za rímskeho cisára Diokleciána, ktorý prenasledoval kresťanov, bol väznený. Zomrel 6. decembra 343 v Myre, kde bol pochovaný. S týmito základnými faktami a mnohými legendami sa oboznámili prváci bilingválneho štúdia na začiatku prípravy scénky pre svojich spolužiakov. Pre prvákov je Mikuláš tradičnou témou ich prvého samostatného tvorivého ateliéru. Po naštudovaní dostupných a hlavne spoľahlivých zdrojov začali s prípravou programu, ktorý mal byť krátky, poučný a pritom zábavný. Napriek časovej tiesni a obave z možného dištančného štúdia sa to podarilo. Dve hodiny prehrávali scénku rôznym skupinkám žiakov, ktorí si mohli overiť či porozumeli scénke online kvízom. Víťazi kvízu boli odmenení sladkosťou. Účinkujúci boli tiež zaslúžene odmenení potleskom a slovami chvály najmä od starších bilingvalistov. Na druhý deň na hodine angličtiny nasledovala analýza celého ateliéru vyučujúcou a samotnými aktérmi, ktorí sa podelili o svoje dojmy a hodnotili svoje výkony. Samozrejme prevážili tie kladné z dobre vykonaného diela.

            Mgr. Slavomíra Masrnová

          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Do you speak English? Najlepší angličtinári si zmerali sily 1. decembra 2021 na školskom kole olympiády v anglickom jazyku. Víťazom srdečne blahoželáme. Silno držíme palce Eme a Šimonovi, ktorí nás budú reprezentovať na okresnom kole v januári. Veľa šťastia!

            Kategória 2A (1. a 2. ročník)

            1. miesto: Šimon Pukančík, 2. B
            2. miesto: Silvia Končitíková, C
            3. miesto: Jakub Janek, 2. C

            Kategória 2B (3. a 4. ročník)

            1. miesto: Ema Brandysová, 4. B
            2. miesto: Natália Rajčáková, 3. C
            3. miesto: Melánia Stehlíková, C
        • Deň vďakyvzdania na obchodke
          • Deň vďakyvzdania na obchodke

          • Aj v tomto pandemickom kontexte strachu z nákazy štvrtý štvrtok v novembri väčšina ľudí v USA oslavovala „Deň vďakyvzdania“ (ang. Thanksgiving Day). Stretnutia rodín spojené s cestovaním, pečený moriak s plnkou, brusnicová omáčka, zemiakové pyré, koláče, vďačnosť za „úrodu“,  poďakovanie za všetko dobré v uplynulom roku i zmysel pre dobročinnosť - to sú hlavné znaky tohto sviatku. Nie inak tomu bolo na Obchodnej akadémii v Senici medzi študentami bilingválneho štúdia v anglickom jazyku.

            Deň vďakyvzdania je jedným z najväčších amerických sviatkov, korene ktorého smerujú do 17. storočia. Ako prví ho slávili v roku 1621 Pútnici (ang. Pilgrims) - členovia v Anglicku prenasledovaného náboženského hnutia separatistických Puritánov, ktorí hľadali v Amerike nádej pre nový život v slobode. Po strastiplnej plavbe cez oceán v roku 1620 pod vedením Williama Bradforda dokázali vybudovať novú osadu Plymouth v kolónii Massachusetts, ale krutá a dlhá zima spôsobila, že polovica osadníkov sa nedožila jari. Ostatných zachránili Indiáni z neďalekej dediny, ktorí im priniesli jedlo a kožušiny. Indián Squanto z kmeňa Wampanoag, ktorý hovoril po anglicky, im daroval semená kukurice a poradil, ako ich zasiať. S pomocou Indiánov sa naučili žiť v novom prostredí. Na oslavy prvej úrody, ktoré s modlitbami trvali až tri dni boli pozvaní aj Indiáni.

            Historické pozadie sviatku bolo východiskom pre rôzne úlohy zážitkového vyučovania v I.A triede na hodinách anglického jazyka, ktoré vyvrcholili  tvorivým ateliérom vo štvrtok 25. novembra 2021. Prípravy slávnosti sa odohrávali aj v rodinách žiakov, kde atmosféru sviatku navodila vôňa koláčov pečených za pomoci mamičiek či babičiek. Slávnostný stôl ozdobený symbolmi jesene plný dobrôt bol odmenou za ich úsilie pri naštudovaní a predvedení multimediálneho vzdelávacieho programu v anglickom jazyku. Nechýbali dve veľké upečené plnené morky so zemiakmi a brusnicou omáčkou. V historických kostýmoch vlastnej výroby sme spolu simulovali a tak prežívali príbeh prvého vďakyvzdania. Puritáni a Indiámi s rúškami na tvári pôsobili trocha zvláštne, ale dodržanie protiepidemických opatrení bolo prvoradou úlohou počas celej slávnosti. Prváci ukázali, že sú v angličtine naozaj dobrí, zvládnu aj náročnú slovnú zásobu a dokážu ju prezentovať v rámci divadelnej scénky, želaniach, modlitbách a v piesňach. Dobrá nálada sa dostala aj za dvere I.A v podobe koláčikov, ktorými prváci potešili všetkých, ktorí im pri realizácii slávnosti pomohli.

            Tvorivý ateliér nás opäť utvrdil, že je lepšie sa takouto formou zabaviť a pritom sa niečo nové naučiť. V tejto mimoriadnej dobe poznačenej covidom, kedy musíme čeliť neľahkým podmienkam dištančného vzdelávania a strácame možnosti sociálnej interakcie je dôležité vracať sa k všeľudským hodnotám, medzi ktorými „poďakovanie za zdravie, za rodinu, priateľov, za možnosť byť v škole, za všetko čo môžeme spolu prežiť ....“  je tou základnou.

            Mgr. Slavomíra Masrnová

            reportáž na webe tvregion.tvhttps://tvregion.tv/preniesli-sa-do-17-storocia-netradicne-vyucovanie-na-oa-v-senici-si-ziaci-pochvaluju/

            video na YT: https://youtu.be/imRgey7Xqa4 

          • Život sám nám predpísal stužkový scenár

          • 22.11.2021 , 12.00 – čísla, ktoré sa striedajú v nelogickom slede, pričom vytvárajú pocit pokoja a rovnováhy. Nie sú rušené inými číslicami a v neposlednom rade by väčšina študentov prijala v konečnom hodnotení len takéto známky. Podobné pocity sprevádzali aj budúcich maturantov IV.C triedy. V tento deň im bola pripnutá symbolická zelená stužka, ktorá dáva svetu najavo, že jej nositeľ je nádejný maturant.

            Študenti si pripravili malé slávnostné posedenie. Tradičný nástup, študentská hymna, slávnostné príhovory, krátky kultúrny program. Nechýbalo takmer nič, okrem rodičov. Sviatočne oblečené dievčatá a chlapci sa museli vysporiadať s touto skutočnosťou a zopár priateľských slov pri sladkom občerstvení rozptýlilo neisté pocity a všetci prítomní boli vďační i za túto možnosť.

            Mnohí z nás si kladieme množstvo otázok, na ktoré nedostávame uspokojivú odpoveď.

            Každý deň sa pýtame, prečo sú veci tak, ako sú a život má v posledných rokoch aj pre vás chuť zápasu.

            Prečo sme sa stretli v takej dobe, keď každý z nás chcel mať hlavu hore, napriek tomu neraz padol duchom dole.

            Užiť mladosť, školské roky, spomínať na veselé to roky! Prečo sme nerátali viac spolu veselé študentské kroky!

            Čím to je, že lietať nedokážu ľudia ale vtáky? Vy by ste určite roztiahli krídla a rozuzvučili všetky sláky, keby bol na Zemi blahobyt a nie ten zákerný Covid.

            Možno niekto z vás napíše knihu, čo raz navždy vysvetlí, prečo sú veci tak, ako sú...

             

            Zdajú sa vám povedomé tieto slová? Inšpirovala ma známa pieseň, ktorej slová mi pomohli k napísaniu mnohých myšlienok, ktoré som adresovala  v príhovore mojim žiakom. Touto cestou  by som rada niektoré z nich adresovala i ostatným našim maturantom. Nech vás na tejto ceste do maturít sprevádza zelená tužka nádeje, nech všetky vaše starosti a beznádeje odveje!

                                                                                                                              PhDr. Eva Otepková, tr.prof. IV.C

          • Najlepší študenti Obchodnej akadémie si prevzali ocenenie

          • V krásnych priestoroch senického múzea sa 9. novembra 2021 stretli najlepší študenti stredných škôl v našom meste. Podujatie Deň študentstva na radnici tradične organizuje Centrum voľného času (CVČ). Štyri naše maturantky si prevzali diplom a pamätnú medailu z rúk primátora mesta Senica a riaditeľky CVČ.

            Blahoželáme Vám – Zuzka, Lenka, Ema a Simona! Ďakujeme za reprezentáciu a váš osobný prínos do života na našej škole. Prajeme Vám veľa úspechov v živote, ktorý Vás čaká po maturite.

             

            1. Lenka Leitnerová – maturantka na bilingválnom odbore, má vynikajúci prospech. Pravidelne sa zúčastňuje na súťažiach z predmetu písomná a elektronická komunikácia (kategórie: spracovanie informácií na počítači -  wordprocessing, úprava textu pomocou korektorských značiek). Jej výrazným úspechom bolo prebojovanie sa do celoslovenského kola. Lenka je aktívna v triednom kolektíve a zastáva funkciu predsedníčky triedy. Je aktívnou účastníčkou tvorivých dielní, ktoré sa pravidelne organizujú v rámci bilingválneho odboru. Je aktívna v Študentskej rade. Zaujíma sa o svoje okolie, má otvorenú myseľ a srdce a je vždy ochotná pomôcť.

            2. Zuzana Jašová – je maturantkou na bilingválnom odbore s vynikajúcimi študijnými výsledkami. Dlhodobo a pravidelne sa zúčastňuje súťaží v rýchlostnom písaní na počítači a reprezentuje našu školu v okresných, krajských, celoslovenských aj medzinárodných súťažiach, kde dosahuje výborné výsledky. Aktívne sa zúčastňuje na organizácii tvorivých dielní v rámci bilingválneho odboru a pomáha propagovať našu školu v meste i okrese. Vo svojom voľnom čase sa venuje hre na klavíri. Je spoľahlivá, empatická, priateľská a skromná.

            3. Ema Brandysová – maturantka Ema má vynikajúci prospech. Aktívne sa venuje tvorbe školského časopisu EKO. Píše vlastné články, tvorí ankety, spracúva zaujímavé informácie a dáva im atraktívnu podobu, ktorá zaujme mladých čitateľov. Ema tvorí aj grafickú stránku časopisu. S grafickým programom sa naučila pracovať sama. Tvorba grafiky časopisu je zdĺhavá a náročná činnosť a škola oceňuje Emino zanietenie a ochotu. Ema má nadanie pre jazyky, školu reprezentuje na olympiádach z angličtiny a nemčiny a ako voliteľný predmet si zvolila ruský jazyk. Ema je dlhoročnou členkou tanečnej skupiny moderných tancov a vo voľnom čase rada číta, kreslí, športuje a počúva hudbu.

            4. Simona Dojčárová – maturantka Simona je aktívna v triednom kolektíve, má výborné organizačné a líderské schopnosti. Zastáva funkciu predsedníčky triedy. Je členkou študentskej rady, kde patrí medzi najaktívnejších členov. Podieľa sa na organizácii školských aktivít, tvorí nástenky, je vždy ochotná pomôcť s každou činnosťou, ktorú je v Študentskej rade potrebné vykonať. Vytvorila vlastnú školskú rozhlasovú reláciu zameranú na zaujímavé medzinárodné dni. Obsah relácie tvorí sama a taktiež sama odprezentuje tému v školskom rozhlase. Pomáha šíriť osvetu a dôležité informácie medzi mládežou. Zúčastňuje sa dobrovoľníckych aktivít v Senici v o. z. Senica 2.0. Vo voľnom čase rada tancuje a chodí na výlety s rodinou a priateľmi. Jej veľkým snom je stať sa moderátorkou.

          • Halloweensky ošiaľ na obchodke

          • Halloween, je veľmi populárny sviatok najmä v Amerike, ale aj u nás ho pozná skoro každý, hlavne mladšie generácie. Vyznačuje sa tradičnými strašidelnými maskami, ako sú napríklad čarodejnice, upíri, duchovia či víly. Nemôžu chýbať ani tradičné pochutiny ako napríklad caramel apples, teda jablká v karameli, jablkový koláč, tekvicový chlieb a veľa dalších.

            Jedna z najpopulárnejších halloweenskych aktivít je trick-or-treat, kedy deti chodia v kostýmoch zvoniť k susedom a vypýtať si tzv. treat, čiže odmenu v podobe sladkostí. No ak nedostanú sladkú odmenu, pohrozia domácim nejakou neplechou, napríklad hádzaním toaletného papiera na ich dom.

            Ani my sme si nemohli nechať ujsť tento sviatok a preto sme si do tried priniesli poriadnu halloweensku atmošku. Všetci dali hlavy dokopy a vymysleli výzdobu, ktorá bola neskôr vyhodnotená Študentskou radou.

            Streda 27. 10.  bol dňom v maskách, kedy sme využili našu kreatívnu stránku a vymysleli si vlastnú masku. Dopadlo to veľmi dobre a bolo vidieť, že žiaci aj vyučujúci si s tým hravo poradili. V tento deň si žiaci I. A pripravili Halloweensku párty, na ktorej prezentovali históriu a tradície Halloweenu a tiež aj svoje „home-made“ jedlá.

            Liana Vachová

          • „Halloweenská párty“ I. A

          • Predvečer sviatku Všetkých svätých ľudia v anglicky hovoriacich krajinách najmä v USA oblečení v kostýmoch navštevujú okolité domy a pýtajú sladkosti, organizujú veselé večierky, aby ako každý rok oslávili Halloween. Korene tohto dnes skomercionalizovaného sviatku spojeného so strašidlami a svietiacimi tekvicami siahajú až k starovekým Keltom. Počas festivalu Samhain  v noci z 31. októbra na 1. novembra sa rituálne lúčili s letom. Zapaľovali vatry, obliekali si strašidelné masky vo viere, že sa v prestrojení zapáčia zlým duchom a tí ich potom nechajú na pokoji.

            Vyučujúce anglického jazyka bilingválneho štúdia na Obchodnej akadémii v Senici využili tento motív pre netradičnú formu vyučovania – tvorivý ateliér, v rámci ktorého si žiaci I. A 27. októbra 2021 usporiadali svoju „Halloweenskú párty“. Realizácii ateliéru predchádzala príprava počas tradičných vyučovacích hodín. Prváci si najskôr naštudovali históriu, charakter a zvyky tohto sviatku. Získané poznatky spracovali do testov, kvízov a hier, pozvánok. Praktické činnosti museli preukázať pri príprave obvyklých halloweenských jedál, kostýmov a výzdoby, ktorej dominoval symbol tohto sviatku „Jack-o'-lantern“. Je to vydlabaná tekvica s otvormi v podobe tváre, zvnútra osvetlená sviečkou či kahancom, ktorá je odkazom na írsku legendu o lenivom ale prefíkanom sedliakovi, ktorý oklamal diabla. Kvalitné prezentácie kultúrnych zvyklostí v anglickom jazyku odštartovali veselú párty v kostýmoch. Nasledovali kvíz, hry, zápolenie tímov o skryté tekvice s úlohami, hlasovanie o najlepší kostým, najstrašidelnejší koláč a najlepšiu prezentáciu. Dobrú atmosféru umocnila konzumácia „home made“ halloweenských pochutín. Párty sa naozaj vydarila a už počas nej sa mnohí prváci vyjadrili, že už sa tešia na ďalšie netradičné hodiny angličtiny. Zostáva nám len dúfať, že sa nám budú vyhýbať karantény a dištančné vyučovanie, aby sme sa mohli v škole takýmto spôsobom vzdelávať a zároveň zabávať.

            Mgr. Slavomíra Masrnová

          • Zbierka Hodina deťom v réžii II. B

          • 21. 10. 2021 sme v uliciach Senice stretávali žiakov II. B triedy, ktorí so žltými pokladničkami pomáhali pri zbierke Hodina deťom.

            Peniaze z tohto ročníka budú venované jednorodičovským rodinám, ktoré sa nachádzajú v zložitej životnej a sociálnej situácii. Sú to napríklad zrakovo postihnuté deti, deti zo sociálne slabších rodín, deti s ochorením autizmu a tiež deti, ktoré stratili rodiča pri ochorení covid 19.

            O tom, ako boli žiaci v zbierke úspešní, hovorí vyzbieraná suma 741,10 €. Teší nás, že sme sa takto spoločne mohli podieľať na pomoci deťom, ktoré prežívajú náročné životné obdobie a našu pomoc potrebujú.

          • Obchodkári písať vedia ...

          • Na celoslovenskej súťaži Talenty druhých ročníkov to 6. októbra opäť dokázali dievčatá Markéta Vinklerová, III. A  a Sabina Štípská, II. B. V odpise textu s penalizáciou 50 trestných bodov za chybu sa Markéta umiestnila na 3. miesteSabina na 4. mieste. Pri texte s penalizáciou 100 trestných bodov za chybu si pozície vymenili, Sabina získala 2. miesto a Markéta  4. miesto.

            Veľmi pekné umiestnenie dosiahli aj Sára Smatanová, III. A (12. miesto) a Sabina Čierňavová, II. B (13. miesto).

            To, že obchodkári sú naozaj šikovní, mnohí píšu nad 200 čistých úderov za minútu, a písanie v programe ZAV zvládajú výborne, dokázala aj skutočnosť, že v súťaži družstiev sa zo 16 zúčastnených slovenských škôl umiestnila Obchodná akadémia Senica na krásnom 2. mieste.

            Účasť všetkých žiakov, ktorí sa zapojili do súťaže nás teší, víťazom srdečne blahoželáme a veríme, že budú v písaní aj naďalej takto vynikajúco napredovať.

                                                                                                                                                            Antónia Černeková

          • Európsky deň jazykov v našich triedach

          • Aj tento rok sme si pripomenuli Európsky deň jazykov (26. september), ktorého cieľom je šíriť osvetu o dôležitosti učenia sa cudzích jazykov. Žiaci si v tento deň pripravili zaujímavé aktivity. Napríklad, štvrtáci si vylepšili angličtinu vďaka seriálu EXTRA. Po kórejsky, španielsky, rusky či maďarsky sa snažili vymyslieť čo najviac slov žiaci z III. A. Lívia z II. A si pre  spolužiakov pripravila kvíz o Rusku. A žiaci II. C spievali tomuto sviatku Všetko najlepšie vo viacerých jazykoch, keďže tento rok slávi už 20. narodeniny. Tento deň sme si náramne užili a už sa tešíme na ten ďalší. A čo ty? Už si sa zlepšil v nejakom cudzom jazyku? Nezabúdaj na to, že koľko jazykov poznáš, toľko krát si človekom. 😊

            Lenka Leitnerová, V. A

          • Výjazdové rokovanie Študentskej rady Obchodnej akadémii v Senici

          • Som študentkou 4. ročníka na Obchodnej akadémii v Senici. Od prvého ročníka som súčasťou Študentskej rady našej školy.

            Študentská rada organizuje každoročne výjazdové rokovania. Tento rok sa uskutočnilo 01. 10. 2021. Pri tejto príležitosti sme sa všetci zástupcovia tried zišli, spravili si príjemné posedenie a naplánovali chod Študentskej rady počas školského roka. Stretnutie prebiehalo mimo priestorov školy. Tento rok sme využili krásne priestory senického múzea, ktoré nám poskytlo pohodlný priestor na rokovanie.

            Môžem povedať, že čas, ktorý sme mali sme využili na sto percent. Naplánovali sme mnohé školské aktivity, ako napríklad imatrikulácie, volejbalový či pingpongový turnaj, juniáles a veľa ďalších. Nezabudli sme sa oboznámiť ani s administratívnymi vecami, ktoré sa týkajú fungovania a systému práce Študentskej rady. Začali sme aj s riešením problémov, ktoré trápia študentov našej školy.

            Privítali sme nových členov – ambicióznych, mladých a talentovaných prvákov. Verím, že sa im účasť v študentskej rade bude páčiť a ich vysnívané predstavy o stredoškolskom živote sa naplnia.

            Tešíme sa na budúcu spoluprácu a dúfame, že sa nám opäť podarí obohatiť študentský život o kopec krásnych, usmievavých a príjemných momentov.

            Simona Dojčárová, IV. C

             

          • Kristián Hlaváč sa stal 2-násobným vicemajstrom Slovenska v atletike 

          • Študentovi 1. ročníka našej školy, nádejnému atlétovi klubu ŠK Jablonica, Kristiánovi Hlaváčovi, sa podarilo dosiahnuť výrazný úspech na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali cez víkend 18.-19.9.2021 v Trnave. 

            Skvelými výkonmi (2x osobný rekord) vybojoval 2 strieborné medaily za 2 druhé miesta v technicky i fyzicky náročných bežeckých disciplínach 100m i 300m cez prekážky a stal sa tak 2-násobným vicemajstrom SR pre rok 2021 v kategórii staršieho žiactva .

            Kiko sa atletike venuje 8 rokov a vďaka jeho stúpajúcej výkonnosti a kvalite, húževnatosti, trpezlivosti a disciplíne sa nielenže dostal medzi najlepších slovenských žiackych atlétov, no postupne sa stáva vzorom, motiváciou tak pre deti v klube ako aj pre súperov. Už tento rok sa začne venovať aj malým začínajúcim detským atlétom v novovzniknutom Atletickom klube Senica.

            Kristián je skvelým príkladom toho, že keď sa aj mladý človek snaží, môže veľa stihnúť, dosiahnuť a dokonca už v puberte byť inšpiráciou pre ďalších.

            Gratulujeme a dúfame, že jeho dlhodobo výborné výkony a tieto prvé 2 slovenské medaily v žiakoch boli len výdatnou "striebornou ochutnávkou a palivom" do jeho úspešnej, od budúceho roka už dorasteneckej, atletickej cesty ;)

            tréner Adrián Kubica

          • Medzinárodná cena vojvodu z Edinburgu

          • Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (skrátene DofE) je komplexný rozvojový program, ktorý dáva mladým ľuďom vo veku 14 až 24 rokov šancu rozvinúť svoje schopnosti a charakterové vlastnosti pre reálny život, naplniť svoj potenciál a pomôcť im uspieť v živote. Veríme, že každý mladý človek má potenciál uspieť a príležitosti na dobré vzdelanie mu v tom môžu pomôcť.

            Aj naša škola sa rozhodla zapojiť do tohto programu. Chceš zažiť nezabudnuteľné dobrodružstvo? Chceš sa rozvíjať a plniť si tak svoje ciele a sny? Chceš získať ocenenie, ktoré Ti otvorí dvere do sveta? Zapoj sa do DoFe! Okrem prekonania samého seba, nových zážitkov a priateľov získaš certifikát uznávaný na univerzitách a firmách po celom svete.

            Prihlásiť sa môžeš do konca októbra 2021 u pani profesorky Volkovej, Šalíkovej alebo u pána profesora Štefku.

            Viac o tomto projekte sa dočítate TU

    • Kontakty

      • Obchodná akadémia
      • +421 034/651 41 00 - sekretariát +421 034/651 25 07 - vrátnica
      • Dlhá 256 905 80 Senica Slovakia
      • PaedDr. Jana Pekarová
      • Mgr. Viera Rosová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje