• RODIČIA POZOR!

          • Zdá sa, že už aj v Senici sa začali šíriť kanadské žarty mladých ľudí, ktorí zo zábavy kašľú do tvárí najmä starších ľudí. Zakašľú do tváre nič netušiaceho človeka a so smiechom utečú preč. Svoje primitívne správanie neskôr zverejňujú a pretekajú sa v tom, kto je v tomto ohľade lepší, čiže drzejší a hlúpejší. Takéto videá sa momentálne šíria  na sociálnych sieťach po celom svete a už sme dostali podnety o tom, že ste takto videli správať sa mládež v senických uliciach.

            Prosíme rodičov školákov, aby svojim deťom vysvetlili, že takéto nemiestne vtipy sú nielen hlúpe, ale aj nebezpečné. Takisto treba zdôrazniť prípadnú trestnoprávnu zodpovednosť rodičov.

            Prosíme, aby ste deťom zdôraňovali, že všade na verejnosti je povinné nosiť na tvári ochranné rúško. Opakovane pripomíname, že stále platia krízové nariadenia, na základe ktorých je potrebné obmedziť pohyb vonku na nevyhnutné minimum. V prípade prechádzky do prírody je takisto potrebné mať na tvári rúško. Aj keď k tomu súčasné jarné počasie láka, prosíme, aby ste to mali na pamäti a neposielali deti samé von alebo na ihriská.

            Zároveň žiadame rodičov, aby počas prerušenia vyučovania zakázali svojím deťom brigádnícku činnosť napr. v supermarketoch.

          • Milé kolegyne, kolegovia,

          • i dnes, v tejto zvláštnej a hlavne pre všetkých náročnej dobe, si pripomíname Deň učiteľov. V týchto dňoch si nielen rodičia a deti, ale celá spoločnosť uvedomuje dôležitosť práce učiteľa.

            Profesia učiteľa kladie na osobnosť človeka obrovské požiadavky. A obzvlášť dnes musí mať učiteľ  niečo z vedca, ktorý novým spôsobom rozvíja vedomosti a zručnosti žiakov na diaľku. Ale musí mať niečo i umelca, aby dokázal zapôsobiť, presvedčiť  žiakov a  motivovať ich k práci online. Okrem toho je dnes veľmi dôležité, aby bol učiteľ aj psychológom, ktorý vie pochopiť  žiakov i nároky tejto doby a pritom naďalej  viedol žiakov  k hodnotám ako sú múdrosť, tolerancia, empatia, férovosť a  zodpovednosť.

            Milé kolegyne, kolegovia, želáme Vám veľa síl, energie, pozitívneho myslenia a hlavne zdravia, aby sme zvládli túto situáciu. Želáme Vám, aby ste dnešný Deň učiteľov oslávili v kruhu svojich najbližších a tešíme sa na stretnutie na pôde školy v čase, ktorý bude pre nás všetkých už bezpečný.

            Jana Pekarová za vedenie školy

             

                                                                                                                                         

          • OZNAM

          • Z dôvodu mimoriadneho prerušenia školského vyučovanie bude škola pre verejnosť uzavretá. V nutných prípadoch sa informujte telefonicky alebo elektronicky.
            Kontakt: 034/651 41 00, 0910 225 438, e-mail oasenica@oase.edu.sk

            Naďalej sledujte aktuálne informácie na našej webovej a facebookovej stránke.

          • Prijímacie skúšky

          • Prijímacie skúšky na bilingválne štúdium do prvého ročníka na šk. rok 2020/2021 sa uskutočnia počas jedného kalendárneho týždňa, a to najskôr jeden týždeň od skončenia mimoriadneho prerušenia vyučovania. Konkrétne termíny pre jednotlivé stredné školy určia odbory školstva okresných úradov v sídle kraja v spolupráci s riaditeľmi škôl.

            Prijímacie skúšky na štvorročný odbor obchodná akadémia do prvého ročníka na šk. rok 2020/2021 sa uskutočnia počas jedného kalendárneho týždňa, a to najskôr dva týždne od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

          • Rozhodnutie ministra školstva

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách od 30. marca 2020 do odvolania; riaditelia škôl zabezpečia podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy,

            Prijímacie skúšky na bilingválne štúdium do prvého ročníka na šk. rok 2020/2021 sa uskutočnia počas jedného kalendárneho týždňa, a to najskôr jeden týždeň od skončenia mimoriadneho prerušenia vyučovania; konkrétne termíny pre jednotlivé stredné školy určia odbory školstva okresných úradov v sídle kraja v spolupráci s riaditeľmi škôl.

            Prijímacie skúšky na štvorročný odbor obchodná akadémia do prvého ročníka na šk. rok 2020/2021 sa uskutočnia počas jedného kalendárneho týždňa, a to najskôr dva týždne od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

            Interná časť maturitnej skúšky okrem písomnej formy sa v riadnom skúšobnom období uskutoční počas dvoch kalendárnych týždňov, a to do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania, najneskôr do 30. júna 2020. Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky sa vykoná vo forme a s obsahom, ktoré riaditeľ školy prispôsobí podľa aktuálnych možností školy.

             

          • UPOZORNENIE PRE ŠTUDENTOV

          • Milí študenti,

            pravidelne sledujte informácie na edupage  stránke a v spoločných e-mailových schránkach, kde vám vyučujúci zverejňujú zadania na vypracovanie, ktoré odovzdajte podľa daných pokynov jednotlivých vyučujúcich.

            Neodovzdanie úloh znamená nesplnenie si povinností, ktoré budú zohľadnené v klasifikácii v danom predmete!!!

          • Škola ZAV

          • Internetová škola ZAV reaguje na výnimočnú situáciu ponukou možnosti pracovať s výučbou ZAV doma úplne všetkým žiakom s časovým obmedzením do obnovenia prevádzky škôl.
            Preto
            informujeme žiakov  a rodičov, že sa doma bez potreby sťahovania softwaru môžu na stránku prehliadača student.zav.cz (odporúčame Google Chrome, ale nie je podmienkou) prihlásiť rovnakým loginom a heslom ako v škole a s výnimkou obsahu vyžadujúceho prítomnosť vyučujúceho (napr. klasifikácie a štvrťročky) môžu pokračovať všetkými ponukami ZAV rovnako ako v škole.
            Veríme, že týmto krokom pomôžeme v školách a v rodinách riešiť zložitú situáciu zavinenú "vyššou mocou".
            V prípade ďalších zmien Vás opäť budeme informovať touto mailovou cestou, ďalej sledujte učiteľské rozhranie ZavManag, prípadne webové stránky.

            Anna Škovierová, Helena Zaviačičová, Jaroslav Zaviačič

          • Lyžiarsky kurz Veľká Rača

          • V pondelok 2. 3. 2020 o 8.30 ráno bolo pred budovou našej školy rušno. My, žiaci  prvých ročníkov, sme sa chystali na svoj prvý veľký zájazd – lyžiarsky kurz. Okolo obeda sme dorazili pred hotel Bocy (Veľká Rača – Oščadnica) a ubytovali sa v čistučkých izbách s televízorom. Toľký komfort!

            O hodinu nás už všetkých na svahu zadelili do družstiev podľa našich schopností. Na druhý deň ráno nás prekvapil dážď, ale my sme sa nevzdávali. Doobedňajší výcvik sme všetci absolvovali v pohode a čakal nás výborný obedík, ktorý nám roznášali čašníčky. Nasledoval poobedňajší kľud a pokračoval výcvik. V stredu nás potešilo celodenné sneženie. Síce sa mierne ochladilo no nám to nevadilo. Zubaté slniečko žiarilo vo štvrtok na čerstvo napadnutý sneh a my sme si posledný deň lyžovačky užívali plnými dúškami. Večerný relax vo wellnesse (sauna a vírivka) a diskotéka zavŕšili úspešný lyžiarsky. V piatok ráno sme sa "nalodili" do autobusu a za veselého spevu vyrazili domov. Škoda len, že lyžiarsky je len prvý rok!!!

            Lyžiari 1.A, 1.B a 1.C

            Vedúci: Mgr.František Polesňak, Mgr.Jarmila Ružičková, Mgr.Vladimír Rehák a zdravotný dozor Slávo Kalný

          • Chlapci sa pochlapili

          • Výborný výsledok dosiahli naši chlapci na Krajských majstrovstvách stredných škôl vo futsale, ktoré sa uskutočnili v trnavskej športovej hale 4. 3. 2020.  Po výhre nad Gymnáziom Hlohovec v pomere 3:0, Gymnáziom Galanta 1:0 a Gymnáziom Trnava 2:1, sa ako víťaz svojej skupiny prebojovali do finále turnaja.  V taktickom a napätom finále spanilú jazdu našich zastavila Stredná odborná škola rozvoja vidieka z Dunajskej Stredy , ktorá sa po zápase s výsledkom 0:2, stala víťazom turnaja. 

            Naši študenti odviedli kolektívny, srdcom podložený výkon, atraktívnu útočnú hru a stali sa ozajstným prekvapením turnaja. Základom nášho tímu bol výborný brankár Tomáš Odrážka, ktorý vyrazil takmer všetko, stabilná obranná dvojica ostrieľaných futbalových matadorov Noro Belica a Miro Želonka, rýchli útočníci a univerzálni hráči Adam Kúdela, Tomáš Fila, Patrik Liška, Juraj Vyletel a Braňo Pavlík. Chlapcom k 2. miestu blahoželáme a za úspešnú reprezentáciu školy ďakujeme.

            Ing. Branislav Černek

          • Zavarené mozgové závity

          • Takto možno s nadhľadom nazvať školské finále olympiády Mladý účtovník, ktoré sa uskutočnilo 27. 02. 2020 v prístavbe našej školy. 17 účastníkov si zmeralo svoje sily v riešení komplexného účtovného príkladu. Opäť sa preukázalo, že naše nežné pohlavie dokáže používať obe polovice mozgu súčasne, a tak zvládli nástrahy náročného príkladu a účtovanie v účtovnom programe Omega o niečo rýchlejšie a lepšie ako chlapci. Treba však férovo priznať že silnejšie pohlavie bolo v menšine. Najkomplexnejšie vedomosti z účtovníctva a práce s účtovným programom OMEGA preukázali Soňa Nemečkayová – 1. miesto, Nikol Vajglanová – 2. miesto, Sára Mikulová – 3. miesto, Emma Miháliková – 4. miesto a Karolína Pukančíková – 5. miesto. Dievčatám blahoželáme a prvým dvom prajeme úspech v regionálnom kole olympiády, ktoré sa uskutoční 24. 03. 2020 v Bratislave.  Držme im palce. Vedomostiam zdar a účtovníctvu zvlášť !

          • Naši žiaci opäť uspeli na súťaži v spracovávaní informácií na PC

          • Vo štvrtok 13. 02. 2020 sa v Obchodnej akadémii v Senici stretli žiaci stredných škôl Trnavského samosprávneho kraja, aby si zmerali svoje sily v krajskom kole 54. ročníka Súťaže v spracovaní informácií na počítači. Výsledky z prvých dvoch disciplín sme už zverejnili. Teraz prinášame výsledky z tretej disciplíny wordprocessing, v ktorej súťažilo 11 žiakov zo štyroch stredných škôl TTSK. Našu školu reprezentovala 4 súťažiace, ktoré potvrdili, že patria medzi najlepších a obsadili prvé štyri miesta.

            Prvenstvo si vybojovala, tak ako minulý rok, Karolína Pukančíková zo IV. B, na druhom mieste bola  Lenka Leitnerová z III. A, tretie miesto obsadila Ema Chocholáčková z III. A a štvrtá bola Adela Péčiová z III. C. Karolína a Lenka sa svojím výkonom prebojovali medzi 12 postupujúcich do Celoslovenského kola, ktoré bude 25. a 26. marca v Martine.

            Dievčatám blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole! Zároveň ďakujeme všetkým, ktorí reprezentovali našu školu a venovali časť svojho voľného času príprave na súťaž.

          • Voľby zástupcov rodičov do Rady školy

          • 25. februára 2020 sa na triednych schôdzkach uskutočnili voľby zástupcov rodičov do Rady školy OA v Senici. Zvolení boli Bc. Jana Papuláková, p. Ivona Partlová, Ing. Ľubica Vyletelová. 

          • Krajské kolo SIP 2020

          • Vo štvrtok 13. 02. 2020 sa v Obchodnej akadémii v Senici opäť stretli žiaci stredných škôl Trnavského samosprávneho kraja, aby si zmerali svoje sily v krajskom kole 54. ročníka Súťaže v spracovaní informácií na počítači.

            Už tradične boli medzi nimi súťažiaci zo všetkých piatich obchodných akadémií v kraji - z Trnavy, Serede, Hlohovca, Veľkého Medera a domáci súťažiaci zo Senice. V tomto roku sa k nim pridali aj študenti zo Strednej priemyselnej školy dopravnej v Trnave a zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch. Celkovo sa do súťaže zapojilo 33 súťažiacich. Súťažilo sa, tak ako po minulé roky, v 3 súťažných disciplínach: písanie na PC, úprava textu na PC a wordprocessing.

            Prvú súťažnú disciplínu - písanie na PC absolvovalo 17 súťažiacich.  Na 1. mieste sa umiestnila žiačka z OA Trnava Zuzana Lašáková, s rýchlosťou písania 377,8 čistých úderov za minútu,

            na 2. mieste žiačka z OA Trnava Saša Tiefenbacherová, s rýchlosťou písania 331,3 úderov za minútu. Tretie miesto obsadila opäť žiačka z OA Trnava Alena Štefunková, ktorá písala rýchlosťou 305,5 čistých úderov za minútu.

            Našu školu v tejto disciplíne reprezentovalo 6 súťažiacich, z ktorých sa Kamil Kotvan, žiak  III. C triedy, umiestnil na 6. mieste (295,4 úderov za  minútu) a Jasmína Púčková, žiačka II. C triedy, na 8. mieste (284,0 úderov za minútu).

            V druhej súťažnej disciplíne - úprava textu na PC súťažilo 14 žiakov, z ktorých bolo 8 súťažiacich z domácej obchodnej akadémie. Výsledok tejto súťažnej disciplíny nás veľmi potešil, pretože prvých 7 miest obsadili práve naše študentky. 1. miesto – Renáta Bolebruchová, žiačka III. C triedy,  2. miesto - Karolína Pukančíková, žiačka IV. B triedy, 3. miesto – Patrícia Marková, žiačka III. A triedy.

            Do najnovšej súťažnej disciplíny wordprocessing sa tento rok zapojilo 11 súťažiacich, z toho bolo 4 žiakov z našej školy. Keďže táto disciplína je náročná na opravu, výsledky zatiaľ nie sú známe. Veríme však, že sa nám podarí, tak ako po minulé roky, umiestniť na popredných miestach a prebojovať sa do celoslovenského kola súťaže.

            Víťazom blahoželáme. Zároveň ďakujeme všetkým, ktorí reprezentovali našu školu a venovali časť svojho voľného času príprave na súťaž: Karolíne Pukančíkovej, Renáte Bolebruchovej, Adele Péčiovej, Anete Augustínovej, Jasmíne Púčkovej, Zuzane Jašovej, Anete Madákovej, Patrícii Markovej, Vivien Kúbekovej, Magdaléne Pavlíkovej, Lenke Leitnerovej, Davidovi Václavkovi, Eme Chocholáčkovej, Eme Brandysovej a Kamilovi Kotvanovi.

            Poďakovanie patrí aj vyučujúcim, ktoré žiakov na súťaž pripravovali: Mgr. Viere Rosovej,

            Mgr. Kataríne Šalíkovej a Ing. Antónii Černekovej.

                                                                                                Ing. Antónia Černeková

          • Vyhlásenie volieb do rady školy

          • V zmysle zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a na základe Vyhlášky MŠ SR č. 291/2004 Z. z. na základe ukončenia volebného obdobia predchádzajúcej rady školy pri Obchodnej akadémii v Senici, riaditeľka školy vyhlasuje voľby do rady školy pre nové funkčné obdobie.

            V zmysle vyhlášky MŠ SR č. 291/2004 v znení neskorších predpisov ustanovuje § 3, že v stredných školách  radu školy tvoria

            a) dvaja zástupcovia pedagogických zamestnancov zvolení vo voľbách pedagogickými zamestnancami školy alebo školského zariadenia,

            b) jeden zástupca nepedagogických zamestnancov zvolený vo voľbách nepedagogickými zamestnancami školy alebo školského zariadenia,

            c) traja zástupcovia rodičov zvolení vo voľbách rodičmi školy alebo školského zariadenia,

            d) jeden zástupca žiakov zvolený žiackou školskou radou a

            e) štyria delegovaní zástupcovia zriaďovateľa.

            Rada školy je iniciatívnym a poradným samosprávnym orgánom, ktorý vyjadruje a presadzuje verejné záujmy a záujmy žiakov, rodičov, pedagogických a ostatných zamestnancov v oblasti výchovy a vzdelávania. Plní tiež funkciu verejnej kontroly práce vedúcich zamestnancov tejto školy z pohľadu školskej problematiky.

            Vážení rodičia,

            záujem kandidovať do rady školy je potrebné doručiť písomne  na adresu školy alebo

            e-mailom na adresu oasenica@oase.edu.sk do 14. februára 2020.

          • Aerobik stredných škôl

          •             Majstrovstvá žiakov a žiačok stredných škôl v aerobicu

            Dňa 28. 01. 2020 sa naše postúpivšie dievčatá Nikol Vajglanová /IV. B/ a Kristína Rišková /II. B/ zúčastnili na krajskom kole v aerobicu. Kristína sa šiestym miestom nominovala na školské majstrovstvá Slovenska v Trenčíne, ktoré bolo 10. 02. 2020 v ŠH Na Sihoti v Trenčíne. 

            Kristína Rišková /II. B/  pokračovala v reprezentácii našej školy a zároveň Trnavského kraja na Školských  Majstrovstvách Slovenska v aerobicu.

            V konkurencii cca 60 dievčat zo stredných škôl z celého Slovenska sa síce neumiestnila na popredných priečkach, ale pretancovala sa až do posledného kola maratónu. Súťaž pozostávala z 5. kôl po 40 minút – basic aerobic, piloxing, salsation, zumba a čerešničkou na torte malo byť vystúpenie jogína Fredyho Aysiiho. Jeho neúčasť bola pre všetkých veľkým sklamaním...takže snáď nabudúce...Fredy.

            Kristíne blahoželáme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Obchodná akadémia si udržuje pozíciu

          •  

            INEKO zverejnilo v tomto období   celoštátne hodnotenie úrovne žiakov základných a stredných škôl na Slovensku za školský rok 2018/2019. Informácie hovoria o dosiahnutých výsledkoch žiakov a podmienkach pre vyučovanie na stredných odborných školách a gymnáziách. Do celkového hodnotenia vstupujú ukazovatele z oblastí Maturity ( externá časť a písomná forma internej časti ), Mimoriadne výsledky ( mimoriadne výsledky žiakov vo vybraných súťažiach, v predmetových olympiádach , účasť na medzinárodných projektoch a programoch ) a Nezamestnanosť absolventov   ( uplatnenie sa na trhu práce ).

            Spomedzi stredných odborných škôl na Slovensku sa Obchodná akadémia v Senici umiestnila v školskom roku 2018/2019 opäť na vynikajúcich priečkach a už niekoľko rokov si tak udržuje  stabilnú pozíciu. V Trnavskom kraji je 2. najlepšou obchodnou akadémiou a súčasne strednou odbornou školou a v celoslovenskom hodnotení  sa medzi SOŠ umiestnila na 9.mieste.

            Rebríčky sú pomocným ukazovateľom pri výbere školy a pre rodičov informáciou o uplatnení sa dieťaťa na trhu práce alebo o jeho ďalších možnostiach vzdelávania.

                                                                                                                                              PhDr. Eva Otepková

          • Škola s pridanou hodnotou a značkou kvality – to je opäť naša ,,obchodka“

          • Obchodná akadémia v Senici opäť boduje a obhajuje naďalej svoje prvenstvo medzi strednými odbornými školami na Slovensku.

            NÚCEM ( Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania) prináša aktuálnu informáciu o pridanej hodnote stredných škôl na Slovensku vo vzdelávaní v predmete slovenský jazyk a literatúra (PHV-SJL) za školský rok 2018/2019. Na základe porovnania s priemerným výsledkom ostatných škôl toho istého druhu je ukazovateľ PHV-SJL školy z dlhodobého hľadiska nad úrovňou očakávania. Pridaná hodnota vzdelávania vypovedá o tom, ako sa počas stredoškolského štúdia žiak posunul v danom vyučovacom predmete. Odborníci porovnávajú výsledok žiakov ZŠ v Monitore 9 s výsledkami maturitných testov, ktoré robia žiaci o 4 roky neskôr.

            OA Senica za obdobie 2015 – 2019 sa v tomto hodnotení nachádza v kategórii nad úrovňou očakávania, čo znamená, že dosiahla v hodnotení nadpriemerné výsledky.

            V roku 2016 v konkurencii všetkých stredných odborných škôl na Slovensku obsadila škola 1.miesto, v roku 2019  2. miesto opäť v rámci Slovenska a v Trnavskom kraji jej patrí v tomto roku 1.miesto.

            Pridaná hodnota oceňuje verejne školy, ktoré mali na štarte slabších žiakov, no dokázali ich počas štúdia posunúť nad hranicu priemernosti. A to sa našej škole darí už niekoľko rokov. Je školou , ktorá má v regióne značku kvality. Veľký podiel na tomto výsledku má Predmetová komisia slovenského jazyka a literatúry. Vyučujúce, ktoré každý rok privedú študentov k maturitným skúškam zo SJL, neúnavne na každej hodine odovzdávajú svoje vedomosti a podobne vyžadujú výsledky od žiakov. Významný podiel na úspechu majú aj ostatní pedagógovia, ktorí svojím teamovým duchom a odbornými vedomosťami posúvajú školu vpred.

            PhDr. Eva Otepková                            

    • Kontakty

      • Obchodná akadémia
      • +421 034/651 41 00 - sekretariát +421 034/651 25 07 - vrátnica
      • Dlhá 256 905 80 Senica Slovakia
      • PaedDr. Jana Pekarová
      • Mgr. Viera Rosová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje