• 1. kolo Študentských prezidentských volieb je úspešne za nami!

          • 19. 3. 2024 sa na našej škole uskutočnili Študentské voľby na prezidenta SR. Do tohto kola sa okrem nás zapojilo ešte 179 stredných škôl a gymnázií v rámci celej Slovenskej republiky. Voľby sa konali pod záštitou Žilinského, Trnavského, Banskobystrického, Bratislavského a Prešovského samosprávneho kraja. Účasť škôl v PSK je aj s podporou NIVAM.

            Výsledky za našu školu:

            Účasť oprávnených voličov (žiakov, ktorí dovŕšili 15 rokov): 75 % (283 voličov)

            Žiaci si za víťaza zvolili Ing. Ivana Korčoka s počtom hlasov 176 a podielom 64 %.

            Za ním skončil Ing. Peter Pellegrini s počtom hlasov 39 a podielom 14,18 %.

            Tieto výsledky do značnej miery korešpondujú aj s celoslovenskými výsledkami (180 stredných škol a gymnázií), kde získal Ing. Ivan Korčok 57,14 %  a 

            Ing. Peter Pellegrini 14,52 % podiel hlasov.

            Poďakovanie za bezproblémový priebeh 1. kola volieb patrí našej volebnej komisii v zložení žiačok z 2. B, a to Emke Seleckej, Sandre Mikulovej, Kike Uhrínkovej a Kajke Oslejovej. Ďakujeme taktiež pedagogickému zboru za súčinnosť a ohľaduplnosť v deň konania volieb a samotným študentom, že prišli a hlasovaním vyjadrili svoj názor.

            Mgr. Ružena Prosnanová

          • Interaktívna prednáška - Kritické myslenie a mediálna gramotnosť


          • Vo štvrtok, 14. marca, sme sa my, žiaci 3.A zúčastnili prednášky o kritickom myslení a mediálnej gramotnosti, ktorú nám zaujímavým a interaktívnym spôsobom odprezentoval p. Vaško so Slovenskej debatnej asociácie. Naučili sme sa počas nej nielen pozerať na veci z viacerých uhlov pohľadu, ale aj rozpoznať pravdivú informáciu od hoaxu. Veľmi nás to bavilo a dúfame, že sa budeme môcť opäť nejakej prednášky zúčastniť.

            Bibiana Hrušecká, 3.A

          • „Smart time VI“

          • 14. a 15. marca 2024 sme na našej obchodke opäť privítali niekoľko skupín ôsmakov a deviatakov zo základných škôl zo Senice a z Kopčian. Podujatie sa konalo už šiesty raz a pripravili ho študenti II. A. Sprevádzali ich po škole, pripravili prezentáciu o škole a jej aktivitách, jazykové hry a malé predstavenie o živote Svätého Patrika. Len pripomíname, že celé podujatie sa odohrávalo v anglickom jazyku. Sami študenti si uvedomovali. že ide predovšetkým o reprezentáciu školy a získanie nových študentov. Väčšina z nich zvládla zadané úlohy na výbornú. Dokázali hostí nielen zaujať, ale aj zabaviť. Vysvetlili im zábavnou scénkou prečo a ako sa oslavuje 17. marca sviatok Sv. Patrika, patróna Írska. Odpovedali na otázky záujemcov o štúdium na našej škole, ktorých nebolo málo.

             Mgr. Slavomíra Masrnová

          • Pohľad do histórie

          • 12. a 13. marca 2024 sme sa my – druháci OA Senica zúčastnili zájazdu do Poľska – náš cieľ:  Osvienčim – Wieliczka – Krakov. Naša exkurzia začínala pri senickej plavárni, odkiaľ sme sa v sprievode vyučujúcich Mgr. Čelústkovej a Mgr. Volkovej vydali na cestu za poznaním minulosti...

            Prvá zastávka - Osvienčim. Navštívili sme koncentračné tábory Auschwitz a Auschwitz-Birkenau. Pre všetkých to bol silný zážitok, mnohí pociťovali ťaživú atmosféru, ktorú dopĺňalo pochmúrne počasie. Vďaka našim sprievodcom sme sa dozvedeli množstvo informácií o oboch koncentračných táboroch aj o holokauste.

            Na druhý deň sme navštívili soľnú baňu Wieliczka, ktorá sa nachádzala neďaleko od nášho ubytovania. Najskôr sme zostúpili 64 metrov pod úroveň zeme. Všade navôkol nás sa okrem kryštálov soli nachádzali sochy a rytiny. Po ponurom predchádzajúcom dni to bola príjemná zmena. Prehliadku sme ukončili približne 135 metrov pod zemou, odkiaľ nás na povrch zeme vyviezol výťah.

            Poslednou zastávkou nášho výletu bol Krakov, konkrétne historické centrum. Pani sprievodkyňa nám porozprávala históriu tohto kráľovského a pridala aj kopu zaujímavostí. Po výklade sme mali rozchod. Niektorí nakupovali suveníry, iní obdivovali architektúru alebo tradičnú poľskú kuchyňu.

            Aj keď nám počasie úplne neprialo a našim nechceným sprievodcom bol aj vytrvalý dážď, výlet vyšiel na jednotku! Ďakujeme obom našim pani profesorkám za vytvorenie príjemnej atmosféry a už teraz sa tešíme, kam vyrazíme nabudúce!

                 FOTO

            Adela Cupáková, II.D

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • +421 034/651 41 00 - sekretariát +421 034/651 25 07 - vrátnica
        • Dlhá 256 905 80 Senica Slovakia
        • PaedDr. Jana Pekarová
        • Mgr. Viera Rosová
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje