• Deň zeme 

          • Záleží nám na tom ako vyzerá prostredie v ktorom žijeme - dievčatá z bilinguálnej I. A a I. B  sa rozhodli, že 'poupratujú' nielen okolie Obchodnej akadémie a pozbierali toho naozaj veľa....

          • Projektové vyučovanie „Fieldwork“ 1. B

          • Vyučovanie na Obchodke môže vyzerať aj inak.

            Študenti I. B bilingválneho štúdia vyrazili do mesta, aby využili nadobudnuté vedomosti v praxi. V rámci témy obchod, služby a móda zisťovali a pozorovali činnosti spojené so službami v obchodoch s rôznym sortimentom. Ich zadanie bolo zistiť napríklad cenové relácie, vybavovanie sťažností, možnosť zliav a nákupu online, správanie zákazníkov, ale aj predavačov a podobne.

            Svoje zistenia spracovali do prezentácií v anglickom jazyku a prezentovali ich na vyučovacej hodine. Žiaci sa nielen dozvedeli  užitočné informácie, ale naučili sa aj ako pracovať v tíme a teréne.

            Túto aktivitu vyhodnotili ako pozitívnu zmenu vo vyučovaní  predmetu konverzácia v anglickom jazyku.

            Mgr. Veronika Balgová, Mgr. Beáta Fodorová

          • „An egg hunting I.A“

          • Pred odchodom na veľkonočné prázdniny v stredu 5. apríla študenti I.A počas hodiny angličtiny súťažili o to, kto nájde najviac čokoládových vajíčok. Najskôr museli splniť úlohy, ktoré im pripravili spolužiaci, aby získali indície, kde sú vajíčka skryté.

            Korene tradície hľadania vajíčok pochádzajú zo staronemeckého zvyku, keď deti nechávali na noc svoje klobúčiky v húštinách, aby si tam na druhý deň našli vajíčka od veľkonočného zajaca. Klobúčiky sa postupne premenili na košíky a v 19. storočí vajíčka nahradila čokoláda. Tradičné veľkonočné symboly importovali do USA osadníci z nemeckých území Európy, ktorí prišli na územie Pennsylvánie začiatkom 18. storočia. Každá krajina má jedinečné veľkonočné zvyky a tradície, ktoré pramenia z dávnej minulosti a sú typickou črtou jej kultúry. Veľká noc nemá len kresťanský charakter, ale nesie so sebou aj veľa pohanských zvykov, medzi ktoré patria vajíčka  - symbol zrodenia nového života a plodnosti.

            Písomné zhodnotenie tejto netradičnej hodiny angličtiny potvrdilo, že prváci sa veľmi zabavili. Za všetky uvádzame úryvky z niektorých „reportov“:

            Nikola

            „Before our Easter holiday we prepared a traditional American game called egg hunting. In England and some other countries on Easter Monday kids take their baskets and go egg hunting. They believe that Easter Bunny hid them in their gardens. We did not search for the eggs outside since it was pretty cold but we hid them all around the school. Our classmates from other group got a hint where the eggs were hidden when they completed the games we prepared. I think all of us really enjoyed it and we are opened to the other activities in the future.“

            Patrícia

            „I enjoyed this  new experience. I had a lot of fun hiding those eggs and more joy to watch as they search for them. I was happy and amused because I could see their happiness and confusing at the same time. I also liked that we worked as a team and I think that this experience made our relationships even better.“

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • +421 034/651 41 00 - sekretariát +421 034/651 25 07 - vrátnica
        • Dlhá 256 905 80 Senica Slovakia
        • PaedDr. Jana Pekarová
        • Mgr. Viera Rosová
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje