• Účelové cvičenie


          • Pekné počasie sme využili aj na účelové cvičenia v prírode na Kunovskej priehrade. Okrem športových aktivít sme pri ohníku opekali a pri dobrej nálade spievali v doprovode gitary.

            FOTO

             

          • Školský rok 2021/2022

          • Vážení rodičia, milí študenti


            prázdniny sa končia a 2. septembra 2021 začíname nový školský rok 2021/22.

            Pokyny ohľadom otvárania školy

            Žiaci 1. ročníka sa sústredia pred vchodom do budovy školy o 8.00 h. Žiaci vyšších ročníkov sa sústredia vo svojich triedach do 8.00 h.

            Do budovy školy vstupujete s rúškom, je potrebné použiť dezinfekciu a zmerať si teplotu.

            Pred nástupom do školy 1. septembra 2021 treba vyplniť Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti prostredníctvom EduPage. Po prihlásení do systému zvoľte Úvod – Žiadosti/Vyhlásenia.

            Rodičia neplnoletých žiakov, ktorí nemajú prístup do EduPage, vytlačia, vyplnia a podpíšu priložený dokument Vyhlásenie o bezpríznakovosti. Toto vyhlásenie odovzdá žiak pri nástupe do školy 2. septembra 2021.

            Plnoletí žiaci elektronicky vyplnia Vyhlásenie o bezpríznakovosti, alebo vyplnené a podpísané odovzdajú pri príchode do školy 2. septembra 2021.

            Všetky triedy budú mať  2. septembra 2021 dve triednické hodiny – otvorenie školského roka,  organizačné pokyny a informácie k otváraniu škôl.

            V priloženom dokumente Školský semafor je manuál opatrení škôl k 1. 9 2021.

            Zaželajme si navzájom všetko dobré a veľa úspechov v novom školskom roku.

            Vedenie školy

            Vyhlasnie_o_bezpriznakovosti.docx

            Skolsky_semafor.pdf

          • Oznam pre stravníkov

          • Žiaci, ktorí majú záujem o stravovanie v nasledujúcom školskom roku, prihlásia sa na odber stravy prvý deň nástupu do školy.

            Spôsob úhrady stravného:

            Platba za stravné sa uhrádza mesačne vopred do 15.dňa v mesiaci:     

             */trvalým príkazom                 */internetbanking 

             

            Platbu na september je nutné zaslať do 31. augusta 2021, prípadne v septemri zaplatíte za stravu  2x  ( za september ihneď a na október do 15. 9. 2021).

            Do správy pre prijímateľa  žiadame uviesť  meno, priezvisko a triedu žiaka.

             

            Odporúčaná výška mesačnej platby32 €/mesiac

             

            Číslo účtu:         IBAN    SK36 8180 0000 0070 0049 4671

            Ďalšie informácie

             

          • OZNAM

          • Počas letných prázdnin bude škola fungovať v obmedzenom režime. V nevyhnutných prípadoch volajte na tel. č. 034/651 41 00, alebo píšte na mail oasenica@oase.edu.sk.

            Potvrdenie na autobusovú a vlakovú dopravu budeme vydávať v týždni od 23. do 27. augusta 2021 v čase od 8.00 h do 12.00 h.

          • Školské výlety


          • Koniec školského roka býva tradične spätý s rôznymi akciami a výletmi. Tohto roku boli možnosti obmedzené vzhľadom k situácii okolo ochorenia Covid 19. Využili sme preto možnosť spoznať lepšie blízke okolo Senice a navštívili sme Sobotište, Mohylu M.R. Štefánika na Bradle, Skalicu, Záhorskú galériu v Senici, Múzeum v Senici a iné pekné miesta v okolí.

            FOTO

          • Zanechali za sebou viditeľnú stopu a odišli hľadať svoju vlastnú cestu ...

          • Úprimné pohľady, otvorené srdcia a radosť zo stretnutia. Aj tak možno hodnotiť rozlúčku žiakov 4. ročníka a odovzdávanie maturitných vysvedčení, ktoré sa uskutočnilo štvrtok 3. júna 2021 v aule našej školy. Výnimočnou cestou išla táto generácia odchádzajúcich študentov, od stretnutia s prezidentom až po výnimočný stav v uzavretej izbe s počítačom. Dosiahla viaceré úspechy, ktoré zaradili našu školu medzi najlepšie stredné školy na Slovensku (Hviezdoslavov Kubín, olympiáda Mladý účtovník, ekonomická olympiáda, písanie na počítači, ...), zažila lyžiarsky kurz, kurz pohybových aktivít, branný kurz na Piesočnej, viacero výletov, exkurziu vo Viedni, silnú dávku divadelných predstavení, a napriek tomu študovali skoro tretinu štúdia dištančne doma uzavretí vo vlastnej izbe, aj do vlastnej identity. Napriek tomu boli družní, vždy sa radi zabávali a hľadali si cestu jeden k druhému. Už len ľúbostný príbeh a je to na „oskarový“ film. Taká bola cesta našich štvrtákov, plná výkyvov a turbolencií, zmien, neistoty, ale aj výnimočných udalostí. Zo srdca im želáme na ich vlastnej ceste pevné zdravie, úspech v novej škole, práci, osobnom živote a viac istôt a stability v dnešných neistých časoch.

             

            Branislav Černek

            Foto

              

          • JUNIÁLES 2021 sme si naplno užili

          • Po ročnej prestávke sme sa v piatok 25. júna 2021 opäť všetci stretli na školskom dvore. Podujatie JUNIÁLES je oslavou konca školského roka, leta a blížiacich sa prázdnin. Tohtoročný JUNIÁLES bol obohatený ešte o jedno špeciálne podujatie – Imatrikulácie prvákov. Neboli by to tretiaci, keby odpustili prvákom plnenie rôznych zábavných úloh. Prváci sa na svoje imatrikulácie poctivo pripravili a predviedli sa v plnej paráde. Po riadnom uvedení nováčikov do cechu študentského nasledoval hlavný program JUNIÁLESU, medzitriedna súťaž o osviežujúcu odmenu.

            Zábava, obľúbená hudba, ideálne počasie a všadeprítomný tímový duch, to sú poznávacie znaky obchodkárskeho najobľúbenejšieho podujatia. Smelo nahliadnite do galérie fotografií a presvedčte sa, že atmosféra tohto dňa je jedinečná. Dúfame, že sa takto budeme môcť zabaviť aj v budúcom školskom roku!

            Foto

          • ART SÚŤAŽ (konečne) vyhodnotená

          • Dňa 28. 05. 2021 prebehlo vyhodnotenie tretieho ročníka ART Súťaže.  Túto súťaž organizuje Študentská rada a má dve kategórie – maľba/kresba a fotografia. V dôsledku korona-krízy a dištančného vzdelávania bolo vyhodnotenie niekoľko krát presunuté. V máji sme sa po dlhom čase opäť vrátili do školských lavíc a tiež aj do zasadacej miestnosti Študentskej rady. Tento rok vyzeral stupienok víťazov ART Súťaže nasledovne:

            Kategória maľba/kresba:

            1. miesto – Karolína Srncová, II. C

            2. miesto – Jessica Štefková, III. C

            3. miesto - Lenka Rybnikárová, III. C

            Kategória fotografia:

            1. miesto – Juraj Černek, IV. B

            Víťazi si v zasadačke prevzali balíčky s peknými cenami od Študentskej rady. Všetkým, ktorí sa súťaže zúčastnili a prispeli svojim umením ďakujeme a víťazom srdečne gratulujeme!

            Júlia Mikulová, predsedníčka ŠR

          • Markétka opäť boduje

          • Aj v tomto roku vyhlásilo senické Centrum voľného času spolu so Študentským parlamentom mesta Senica a Radou mládeže Trnavského samosprávneho kraja literárnu súťaž „Čo potom?“.  Podtitulom 2. ročníka  sa stali slová ...keď dospejem.

                 Na prvý pohľad jednoduchá téma, ale ak sa zamyslíte...  Otázky:  ako a čím naplniť svoj život, čo je pre mňa v živote dôležité, na čom mi naozaj záleží... – sú mimoriadne ťažké!

                 Minuloročná víťazka tejto literárnej súťaže Markétka Winklerová z II.A sa s témou popasovala opäť výborne  a svojou poviedkou získala strieborné umiestnenie. Vo svojom texte vidí budúcnosť mladých ľudí v inšpirovaní sa  silnými osobnosťami, vďaka ktorým sa môžeme stať lepšími a silnejšími.      

                 Nádejná literátka Markétka porotu oslovila  možno aj preto, že žijeme v komplikovanej dobe plnej konfliktov a napätia. Našťastie, aj v tejto dobe nám  pred očami vyrástli ozajstné vzory,  ľudia, ktorí sú svojou obetavosťou, pracovitosťou, vzdelaním a profesionalitou hodní nasledovania (tak ako matka – lekárka v Markétkinej poviedke).

             

                Markétka, k úspechu gratulujeme, prajeme veľa tvorivých nápadov a nech sa sen – vydať vlastnú zbierku poviedok – vyplní čo naskôr!

            PhDr. Iveta Hazuchová

          • ...a predsa sa maturuje!

          • Už druhý školský rok zasiahla pandémia koronavírusu do života učiteľov a žiakov, už druhý školský rok zostali triedy prázdne a mĺkve. Online vzdelávanie sa od októbra 2020 stalo opäť niekoľkomesačnou realitou. Náročné obdobie zažili najmä maturanti, pretože – buďme úprimní – dištančné vzdelávanie dosiahlo svoje limity a príprava na tradičnú maturitnú skúšku sa stala v neistom období 2. vlny pandémie komplikovanejšou. Zrejme aj to boli argumenty Ministerstva školstva SR, ktoré rozhodlo, že aj v školskom roku 2020/2021 študenti 4. ročníka ukončia svoje štúdium tzv. administratívnou maturitou.

            OA Senica však maturitu v tomto školskom roku zažila!  1. júna 2021 vykonali ústnu formu maturitnej skúšky v anglickom jazyku na úrovni B2 študenti, pre ktorých je táto úroveň štátnej skúšky predpokladom pre ďalšie vysokoškolské štúdium v zahraničí. Piati „statoční“   zo IV. B a IV. C  prezentovali svoje vedomosti z angličtiny pred maturitnou komisiou, ktorú tvorili Mgr. Škúrková, Mgr. Ružičková a predsedníčka školskej maturitnej komisie Ing. Sečenová  z Obchodnej akadémie  Sereď.  Hoci maturanti prežívali ozajstný (ale aj tradičný)  stres, precízna príprava sa im vrátila v podobe úspešného zvládnutia ústnej skúšky na stupni výborný či chválitebný.

            Barborka, Dominika, Kamil, Martin a Samko, gratulujeme Vám k úspešnému zvládnutiu maturitnej skúšky a prajeme Vám veľa ďalších úspechov na Vašej študijnej a životnej ceste!

            PhDr. Iveta Hazuchová

          • Študenti OA Senica opäť medzi najlepšími na Slovensku

          • Olympiáda Mladý účtovník je celoslovenská súťaž pre študentov stredných škôl a obchodných akadémií v účtovníctve a v programe OMEGA. Súťaž každoročne organizuje firma KROS Žilina spolu so Slovenskou komorou certifikovaných účtovníkov. Vo štvrtok 22.04.2021 sa uskutočnilo finálové kolo Olympiády Mladý účtovník 2021.

            Príklad bol zadaný v Exceli a študenti pracovali v programe OMEGA online, takže práca si vyžadovala aj technickú zručnosť súťažiacich, aby splnili náročné úlohy v stanovenom termíne.

            Za našu školu postúpil do celoslovenského kola Juraj Černek  zo IV. B tiredy a umiestnil sa na skvelom 8. mieste

            spomedzi 30 najlepších účtovníkov Slovenska. Je to zároveň najlepšie umiestnenie v rámci TT kraja.

            Nášmu študentovi srdečne blahoželáme a tešíme sa, že umiestnenie v súťaži mu dopomohlo k prijatiu na VŠ štúdium.

          • Celoslovenské kolo Súťaže v spracovaní informácií na počítači

          • Dočkali sme sa marcového súperenia medzi najlepšími na celom Slovensku!

            A aké výsledky v celoslovenskom kole dosiahli študenti OA Senica?

            Markéta  Vinklerová      II. A            Písanie na PC           5. miesto

            Zuzana  Jašová            IV. A           Písanie na PC             7. miesto

            Sabina Štípska             I. B              Písanie na PC           16. miesto

             

            Aneta  Augustínová       III. B           Úprava textu na PC      6. miesto

            Aneta Madáková           III. C            Úprava textu na PC     7. miesto

             

            Lenka Leitnerová           IV. A           Wordprocessing          6. miesto

            Sme veľmi radi, že medzi najlepších na Slovensku patrí taká veľká skupina študentov Obchodnej akadémie v Senici.

            Ku krásnym výsledkom im blahoželáme a prajeme  veľa ďalších úspechov.

             

            Aký je prínos tejto súťaže pre študentov?

             

            Odkaz bývalej študentky OA Senica, Adely Szegényovej, ktorá školu v súťaži opakovane reprezentovala v minulosti a v roku 2015 získala na celoslovenskom kole 2. miesto.

            „Súťaž wordprocessing mi dala do života veľmi veľa. Vedomosti, ktoré som pri príprave na súťaž získala, som stále nezabudla a využívam ich vo veľkej miere. Či už počas vysokej školy, keď som s úpravou bakalárskych a diplomových prác pomáhala väčšine spolužiakov, ale najmä teraz, keď som vďaka tomu získala skvelú prácu.

            Je to úžasný pocit, toľko toho vedieť. Každému vždy vravím, že je to vďaka stredoškolskej súťaži. Verím, že pre učiteľov je príjemné vedieť, aké skvelé následky môže táto súťaž mať a ostatným študentom to dodá motiváciu zapojiť sa, opustiť svoje pohodlie a niečo užitočné sa naučiť.“

          • Študenti OA Senica opäť medzi najlepšími účtovníkmi Slovenska

          • 23. marca 2021 prebehlo 1. kolo súťaže "Mladý účtovník" onlin formou, ktoré aj tento rok organizovala firma KROS spolu so Slovenskou komorou certifikovaných účtovníkov. Prvého kola sa zúčastnili aj 3 študenti našej obchodky: Juraj Černek zo IV. B, Samuel Krúžek a David Václavek zo IV. C.
            Najlepšie sa umiestnil Juraj Černek, ktorý sa dostal medzi 30 najlepších súťažiacich a postupuje do Celoslovenského kola súťaže, ktoré prebehne online v programe OMEGA 22. apríla 2021.

            Prajeme veľa šťastia a silno držíme palce!

          • Online súťaž ZAV Zvolen 2021

          • Spracovanie informácií na počítači patrí k stredoškolským súťažiam, ktoré každoročne sprevádza veľký záujem žiakov. Stredoškoláci ukazujú svoj pozitívny vzťah k novým technológiám a mimoriadnu vytrvalosť v práci s počítačom, pri ktorej je potrebné skĺbiť rýchlosť s precíznosťou a presnosťou. Súťaž zvyšuje počítačovú gramotnosť žiakov a schopnosť efektívneho využívania počítačov, čo prispieva k ich lepšiemu uplatneniu na trhu práce.

            Aby žiaci dosiahli primeraný úspech, je vhodné porovnávať si zručnosti so žiakmi aj z iných škôl. Jednou z možností je online súťaž ZAV Zvolen 2021,  ktorá sa tento šk. rok uskutočnila 4. februára 2021. Slovenskí učitelia a žiaci nezaháľali a aktívne sa zapojili vo veľkom počte. Dosiahli výborné výsledky a svojim učiteľom a organizátorovi – Internetovej škole ZAV Praha, Helenke a Jaroslavovi Zaviačičovcom  urobili  radosť.

            Súťaž družstiev ovládla naša škola s celkovým súčtom úderov 20 566 a porazila tak tesne druhú OA Trnava (20 422). Pomyslenú bronzovú medailu si odviezla OA Nevädzova Bratislava.

            Celkom súťažilo 280 žiakov z 32 slovenských škôl. Najviac súťažiacich sa na štart postavilo z OA Senica (44 žiakov), z OA Veľký Meder (28) z OA Rožňava (25), OA Martin (24) a OA Trenčín (23).

            Ďakujeme všetkým súťažiacim za usilovnosť a aktívnosť v dobe dištančných súťaží, kedy príprava na podujatia pre mladé talenty nie je jednoduchá.

          • Virtuálne dni otvorených dverí stredných škôl

          • Národné kariérne centrum v dňoch 22. - 26. februára 2021 organizuje pre končiacich žiakov základných škôl a ich rodičov Virtuálne dni otvorených dverí stredných škôl, kde má zastúpenie i naša škola. Prostredníctvom portálu Kam na strednú škou je možnosť prezentovania sa prostredníctvom svojich profilov, videí a obrázkov.

            Virtuálne dni otvorených dverí

          • Obchodka má šikovných študentov ...

          • Ani v dobe obmedzení a neľahkej dištančnej výučby slovenskí učitelia a žiaci nezaháľali.

            V stredu, 10. 02. 2021, sa na celom Slovensku rozbehli krajské kolá Súťaže v spracovaní informácií na počítači, ktoré sa tentokrát konali  v online priestore.  Táto skutočnosť spôsobila, že žiaci nemuseli cestovať na súťaž do iného mesta.

            Z tohto dôvodu sa do prvej súťažnej disciplíny -  písanie na PC zapojilo až 54 súťažiacich z 5 obchodných akadémií v pôsobnosti TTSK. Náročné kritéria, ktoré pre túto disciplínu platia splnilo 25 študentov. Súťažiace, ktoré sa umiestnili na prvých 3 miestach nás prekvapili vynikajúcimi výsledkami:

            1. miesto     Terézia Polakovičová        OA Trnava       4 312 úderov       presnosť 99,77 %
            2. miesto    Sabina Štípska                OA Senica       4 143 úderov      presnosť 99,83 %
            3. miesto     Saša Tiefenbacherová      OA Trnava        3 973 úderov       presnosť 99,87 %

            Z dosiahnutého 2. miesta máme na OA v Senici radosť o to väčšiu, že Sabina je žiačkou prvého ročníka a na počítači píše 10-prstovou hmatovou metódou iba 5 mesiacov.

            Veľkou radosťou  pre nás sú aj ostatní 13 súťažiaci, ktorí všetci náročné kritéria splnili a za dosiahnuté výkony v písaní sa vôbec hanbiť nemusia.

            Blahoželáme a za účasť písaní na PC ďakujeme: Sabine Štípskej, Zuzane Jašovej, Markéte Vinklerovej, Marekovi Nemcovi, Simone Kálkovej, Vivien Kúbekovej, Veronike Bederkovej, Kamilovi Kotvanovi, Natálii Chlebíkovej, Anete Augustínovej, Natálii Šišolákovej, Anete Madákovej, Jurajovi Vyletelovi a Jasmine Púčkovej.

            V druhej súťažnej disciplíne – úprava textu na počítači (pomocou korektorských značiek) si sily zmeralo iba 5 súťažiacich. Všetky sú študentkami OA Senica a prvé 3 miesta si rozdelili medzi sebou takto:

            1. miesto        Aneta Madáková                   OA Senica              96 korektúr         8 100 bodov
            2. miesto        Aneta Augustínová               OA Senica              84 korektúr         7 650 bodov
            3. miesto        Patrícia Marková                   OA Senica              83 korektúr         7 550 bodov

            Okrem týchto žiačok patrí blahoželanie a poďakovanie aj Magdaléne Pavlíkovej a Lenke Leitnerovej, ktoré sa do úpravy textu na počítači zapojili.

            V tretej súťažnej disciplíne – wordprocessing súťažilo 5 študentov z 3 obchodných akadémií. Aj v tejto disciplíne naše žiačky zabodovali. Svedčí o tom aj 1. a 3. miesto, ku ktorému im rovnako, ako všetkým predchádzajúcim,  blahoželáme:

            1. miesto          Lenka Leitnerová                OA Senica            % dosiahnutých bodov 86,79
            2. miesto           Ema Bopkóová                     OA Sereď              % dosiahnutých bodov 45,05
            3. miesto          Ema Chocholáčková          OA Senica             % dosiahnutých bodov 43,84

            Súťažiacim, ktorí nás budú reprezentovať v celoslovenskom kole,

            držíme palce.

             

                                                                                                                             Antónia Černeková

          • Pokračujeme dištančne

          • Na základe rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR od 11. januára 2021 budú všetky školy pokračovať dištančným spôsobom výučby. Bližšie informácie ohľadom otvárania škôl a maturitných skúšok sa dozviete na stránkach ministerstva školstva Návrat žiakov do škôl. Ak budú známe ďalšie informácie, zverejníme ich na našej stránke.

          • Štúdium na našej škole

          • V školskom roku 2021/2022 otvárame 2 študijné odbory:

            6317 M 74 obchodná akadémia - bilingválne štúdium v anglickom jazyku -  pre žikoav 8. a 9. ročníka

            6317 M 00 obchodná akadémia - pre žiakov 9. ročníka

            Plánujeme ponúknuť žiakom duálne vzdelávanie.

            Bližšie informácie: Prijímacie konanie

          • Obchodka je znovu najlepšou školou v regióne


          • Naša škola obhájila svoje prvenstvo medzi strednými školami v regióne Senica-Skalica. To ukázalo hodnotenie slovenských škôl za školský rok 2019/2020. V porovnaní ostatných stredných odborných škôl Trnavského kraja sa senická obchodka umiestnila na 4. mieste; v hodnotení všetkých stredných škôl v našom kraji sme získali 6. miesto.

            V celkovom hodnotení sme škola s výbornými výsledkami žiakov, ktoré si udržujeme dlhodobo.

            Hodnotenie škôl každý rok zverejňuje mimovládna nezisková organizácia Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO). Do úvahy boli brané študijné výsledky žiakov za posledné štyri roky, mimoriadne výsledky, napr. z predmetových olympiád, rôznych súťaží, či iných projektov, a nezamestnanosť absolventov.

            Tieto výsledky nás veľmi tešia a dokazujú zodpovednosť a pracovitosť všetkých našich zamestnancov a žiakov, za čo im veľmi ďakujeme.

    • Kontakty

      • Obchodná akadémia
      • +421 034/651 41 00 - sekretariát +421 034/651 25 07 - vrátnica
      • Dlhá 256 905 80 Senica Slovakia
      • PaedDr. Jana Pekarová
      • Mgr. Viera Rosová
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje