• Oslavovali sme Deň vďakyvzdania

          • Oslavovali sme Deň vďakyvzdania

            V kostýmoch Indiánov a Puritánov bilingvalisti z II.A aj tento rok prežívali príbeh prvého vďakyvzdania z roku 1621. „Pilgrims“ by vtedy v Novom svete bez pomoci miestnych Indiánov z kmeňa Wampanoag neprežili. Ich spolužitie bolo vtedy mierové a preto aj oslava prvej bohatej úrody bola veľkolepá. Pravdepodobne pozostávala z hydiny, kukurice, kaše, gaštanov, mäkkýšov a zveriny. Tak ako je súčasným zvykom v USA, my sme si pochutili na plnenej morke, brusnicovej omáčke a koláčoch. Hostine predchádzali scénky vytvorené a hrané v anglickom jazyku, spievanie gospelov v sprievode gitár, recitovanie a rozdávanie želaní. Scénkami zabavili a zároveň niečo naučili svojich spolužiakov. Pridali sa k myšlienkam pomoci ľuďom v núdzi, slobody prejavu, priateľstva a mierového spolužitia ľudí rôznej rasy, orientácie, politického názoru.                                                                                                                                                                               Mgr. Slavomíra Masrnová

          • Oceňovanie najlepších študentov

          • Aj tento rok sme prijali pozvanie Študentského parlamentu mesta Senica na slávnostné podujatie Deň študentstva na radnici, ktoré sa konalo 16. novembra 2023. V priestoroch DAV sme si užili krásnu ceremóniu odovzdávania ocenení najlepším študentom stredných škôl v meste. Z našich žiakov si tento rok cenu prevzali: Lívia Valachovičová, IV. A; Soňa Jánošíková, IV. B; Lucia Palanská, IV. B a Vanessa Janíková, V. A. Cenu senickej mládeže získala Mgr. Katarína Šalíková.

            Všetkým oceneným srdečne blahoželáme!

            Ocenení_študenti_2024.pdf

          • BEST IN ENGLISH  - medzinárodná online súťaž v anglickom jazyku

          • 16. novembra  sme sa zúčastnili medzinárodnej online súťaže v anglickom jazyku. Tento rok sa prihlásilo vyše 22 500 študentov, zo 704 škôl a 34 krajín, nielen z Európy. Online test bol na úrovni B2-C1 a testovalo sa počúvanie a čítanie s porozumením, gramatika a slovná zásoba. Z našej školy bolo nominovaných 20 študentov, ktorí podali výborné výsledky. Najviac bodov z možných 126 získali:  Pavlína Danková, z 5.A 108, bodov,  Ella Raymonds 2. B 106 bodov a Bibiána Hrušecká 3.A 104 bodov. Oficiálne výsledky, ako študenti  obstáli  v konkurencii s inými krajinami budeme vedieť začiatkom decembra.

          • Poppy Day  - Deň vojnových veteránov

          • Ani hustý dážď v piatok 10. novembra neodradil študentov 2. A a 2.B, aby si s divým makom na hrudi a v rukách pripomenuli 105. výročie ukončenia 1. svetovej vojny a vzniku Československa. Pri pomníkoch padlým si študenti pripomenuli okolnosti vzniku, priebehu a dôsledkov tohto konfliktu. Historicky známe fakty dopĺňali verše a zdramatizované spomienky z listov vojakov. Pri pamätníku vzniku Československa študenti „ústami“ významných osobností T.G.Masaryka a M.R.Štefánika zdôraznili význam tohto štátu pre Slovákov a potrebu demokracie. Život M. R.Štefánika je stále veľmi inšpiratívny a preto študenti zahrali niekoľko emotívnych epizód z jeho života. OA v Senici sa opäť pridala k ľuďom, ktorí vzdávajú poctu obetiam vojen a inej formy násilia pri príležitosti Remembrance Day, ktorý je známy aj ako Poppy Day alebo Deň veteránov a oslavuje sa 11. novembra. Červené maky, ktoré študenti položili k pomníkom môžu byť nielen znakom spomienky, ale aj nádeje na mierovú budúcnosť. FOTO

             Mgr. Slavomíra Masrnová

          • Halloween Charity Stand/ Charitatívny stánok

          • Študenti 2. B - bilingválny odbor, opäť zorganizovali charitatívny event, kde sme vo vytvorenom stánku predávali doma napečené koláčiky, bábovky.. Zisk z predaja bude odovzdaný OZ Azyl pre psov a mačky v Šajdíkových Humencoch, kde sa starajú prevažne o starých, chorých a hendikepovaných psíkov a mačky. Napriek tomu, že tento rok, kvôli chorobe nás bolo oveľa menej, ktorí mohli napiecť, sme radi, že sme aspoň trocha mohli podporiť tento azyl. Ďakujeme všetkým študentom a učiteľom, ktorí si naše výrobky zakúpili.


            Christíne Uhrínková, 2.B

          • Au revoir, Paris!

          • Teplé októbrové počasie využili obchodkári na cestovanie – tentokrát sme sa vydali do hlavného mesta Francúzska, do Paríža. Plný očakávania vyrazil takmer celý druhý ročník našej školy. Tešili sme sa veľmi, veď kto by nechcel zažiť atmosféru Paríža na vlastnej koži? Vdychovali sme vôňu romantických uličiek, obdivovali veľkoleposť stavieb a spoznávali rôznorodosť tohto veľkomesta. Objavovali sme svetoznáme pamiatky a miesta - Louvre, Versailles, Víťazný oblúk, Panthéon, Eiffelovu vežu, Champs-Elysées, Montmartre, Sacré-Coeur... no, ťažko vybrať, čo nás očarilo najviac. Domov sme si všetci priniesli nezabudnuteľné zážitky a spomienky. A čo dodať na záver? Snáď len ... dovidenia, Paríž!

            A.Bobeková, II. C

             

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • +421 034/651 41 00 - sekretariát +421 034/651 25 07 - vrátnica
        • Dlhá 256 905 80 Senica Slovakia
        • PaedDr. Jana Pekarová
        • Mgr. Viera Rosová
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje