• Obhájili sme prvenstvo z minulých rokov

          • V utorok, 24. 01., sme sa opätovne zapojili do online súťaže ZAV Zvolen, v písaní na PC. Súťaž tvorili 3 pomerne náročné disciplíny. Bolo to 25 minútových odpisov s penalizáciou 100 trestných bodov za chybu a 2 desaťminútové odpisy. Jeden s penalizáciou 50 a druhý až 100 trestných bodov.

            Súťažné družstvo tvorili: Markéta Vinklerová, Lucia Pobjecká, Natália Chlebíková, Juraj Vyletel, Natália Šišoláková, Sabina Čierňavová, Martin Antala, Sára Smatanová, Dominik Procházka, Simona Štepanovská, Tereza Hluchová, ale aj dvaja začiatočníci Nina Náterová a Viliam Nemec.

            Súťažiaci dosiahli veľmi pekné výsledky a svoje osobné rekordy. Najlepší výsledok - 3. miesto v celkovom hodnotení získala Markéta Vinklerová.

            Úspechom všetkých súťažiacich bolo 1. miesto v celkovom hodnotení školských družstiev.

            OA Senica si tak už po tretí krát toto prvenstvo potvrdila a obhájila.

            Ku krásnym osobným výsledkom, aj k tomu spoločnému, blahoželáme :)

            Antónia Černeková

        • Olympiáda z angličtiny
          • Olympiáda z angličtiny

          • Šikovní angličtinári si 19. januára 2023 zmerali svoje znalosti na okresnom kole olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnilo sa jej 16 žiakov vrátene našich dvoch študentov. Obaja boli úspešní, čo nás neprekvapilo a zároveň potešilo.Šimok Pukančík z 3.B získal v kategórii 2B nádherné prvé miesto, ktoré si bezkonkurenčne zaslúžil. Lea Líšková z 2.C získala v kategórii 2A skvelé druhé miesto, na ktoré môže byť náramne hrdá.

            Obom našim študentom gratulujeme k ich úspechom a želáme im veľa síl získať ďalšie.

            Natália Skuráková

          • Naše mimoriadne úspechy

          • OA Senica je už tradične spájaná s prívlastkom - kvalitná. Nejde však len o subjektívne hodnotenie, ale o tvrdenie, ktoré môžeme podporiť konkrétnymi dosiahnutými výsledkami.

            S radosťou sme prijali decembrovú správu Národného inštitútu vzdelávania a mládeže (NIVAM), ktorý nás informoval o celoslovenských výsledkoch meraní pridanej hodnoty vo vzdelávaní v predmete slovenský jazyk a literatúra (PHV). Podstatou PHV – SJL je porovnať progres žiaka v predmete SJL za 4-ročné obdobie od Testovania 9 až po externú časť maturitnej skúšky. Naša škola bola na základe týchto výsledkov zaradená do najvyššej kategórie - výsledky našich maturantov boli nad úrovňou očakávania. Za týmto úspechom hľadajte najmä systematickú prácu slovenčinárov, veď príprava na maturitnú skúšku začína prvou písomkou v prvom ročníku.

            Hodnotenie stredných škôl, ktoré každoročne zverejňuje INEKO (Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy) prinieslo v januári nový „rebríček“ stredných škôl. Vznikol na základe hodnotenia výsledkov maturitných skúšok v slovenskom jazyku, anglickou jazyku, pridanej hodnoty vo vzdelávaní v slovenskom jazyku, hodnotili sa aj mimoriadne výsledky žiakov, ich uplatnenie na trhu práce a úspešnosť v prijímacom konaní na VŠ. Aké je naše umiestnenie?

            Obchodná akadémia Senica získala hodnotenie

            Škola s výbornými výsledkami

            a v rámci Trnavského samosprávneho kraja sa stala 2. najlepšiu strednou školou,

            v regióne Záhoria sme jednotkou!

            Naša škola nadviazala na výborné výsledky predchádzajúcich rokov a udržala si svoje postavenie medzi tými najlepšími strednými školami v Slovenskej republike.

          • Učili sme  Anglický jazyk v ZŠ Komenského v Senici – zážitkové učenie

          • Posledný deň v škole pred Vianocami sa  študenti I. B bilingválneho štúdia rozhodli, že si pôjdu vyskúšať vyučovať anglický jazyk žiakov na 1. aj 2. stupeň. Naši študenti si pripravili rôzne pracovné listy, kvízy, aktivity na precvičenie slovnej zásoby a hlavne, snažili sa so žiakmi komunikovať čo najviac v anglickom jazyku, samozrejme primerane veku žiakov a úrovni vedomostí z ANJ. Milé prekvapenie pre nás pripravili žiaci 2. A triedy, ktorí nám na začiatku hodiny zaspievali pesničku v anglickom jazyku.

            Pre všetkých to bol úplne nová skúsenosť a zhodli sa, že hoci mali priebeh hodiny pripravený, bolo pre nich dosť stresujúce  postaviť sa pred katedru a zaujať žiakov. Tešíme sa na ďalšie stretnutia.

          • ENGLISH BREAKFAST - zážitkové učenie

          • I. A a I. B - bilingválne triedy si pred Vianocami v rámci konverzačných hodín pripravili v kuchynke školy "English breakfast"- typické raňajky pre Angličanov. Naštudovali recepty a pripravili palacinky, lievance s "maple syrup", nechýbala ovsená kaša s "marmalade", toasty a samozrejme anglický čaj s mliekom. Chlapci urobili palacinky, lievance, niektorí po prvýkrát a išlo im to super. Skvelú atmosféru doplnila vianočná hudba, výborná predvianočná nálada a spoločné stolovanie.

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • +421 034/651 41 00 - sekretariát +421 034/651 25 07 - vrátnica
        • Dlhá 256 905 80 Senica Slovakia
        • PaedDr. Jana Pekarová
        • Mgr. Viera Rosová
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje