• Slovenské rýchle prsty - podujatie pod vedením  majstrov sveta

          • Do rokovacej sály Bratislavského samosprávneho kraja si na 3 dni zasadli študenti stredných škôl z celého Slovenska. Počas všetkých týchto dní ich prsty neúnavne behali po klávesniciach počítačov.

            Pod vedením trénerov Heleny Zaviačičovej, deväťnásobnej majsterky sveta, držiteľky svetového rekordu v písaní na počítači a Jonáša Valu, juniorského majstra sveta,  zvládli okrem klasických odpisov textu na 10 minút aj nesmierne náročné 30-minútové odpisy a diktáty z audio nahrávok.

            OA Senica reprezentovali šikovné študentky Markéta Vinklerová zo IV. A triedy a Lucia Pobjecká z II. B triedy.

            A aký výsledok na tomto náročnom, ale zaujímavom podujatí dievčatá dosiahli?

            Markéta získala v celkovom hodnotení krásne 2. miesto a druháčka Lucia, ktorá sa na podobných súťažiach zúčastnila po prvýkrát, 5. miesto. Obidve dievčatá si z podujatia priniesli okrem diplomov, medailí a darčekov veľa pekných zážitkov a cenných skúsenosti  v oblasti písania na PC.

            Našim dievčatám srdečne blahoželáme a spolu s nimi sa tešíme z krásnych výsledkov.

          • Týždeň dobrovoľníctva je za nami

          • Hovorí sa, že zadarmo ani kura nehrabe. Zdá sa mi, že v súčasnosti berú ľudia toto staré slovenské príslovie až priveľmi doslovne. Naše konanie je motivované odmenou. Ako sa však vysporiadať so situáciou, kedy je potrebné niečo vykonať, ale neplynie z toho žiadna odmena?

            Týždeň dobrovoľníctva je iniciatíva, ktorá má za úlohu pripomenúť verejnosti, že nie všetko sa dá merať peniazmi a niekedy stačí ako motivácia aj dobrý pocit z vykonanej práce. Aj my sme sa zapojili do náročnej výzvy – obetovať svoj vlastný voľný čas, svoju fyzickú silu a kreativitu, dokonca aj nové biele značkové tenisky!

            Študenti Obchodnej akadémie v Senici sa podujali založiť okrasný záhon s bylinkami a rastlinkami, ktoré budú skrášľovať okolie nového dreveného altánku v areáli školy. A že sa im dielo vydarilo – to môžete vidieť na fotografiách.

            Ďalšie foto

          • Študentská rada opäť na výjazdovom rokovaní

          • So začiatkom nového školského roka prichádzajú znova na scénu školské povinnosti, učenie, písanie domácich úloh a plnenie školských zadaní. Že už teraz vás z toho, milí študenti, bolí hlava? Nezúfajte. Máte šťastie, pretože na našej obchodke pôsobí Študentská rada (ŠR), ktorej úlohou aj v tomto školskom roku bude rozohnať váš bolehlav, rozvíriť stojaté vody bežných školských dní a zabezpečiť aj by to tu "žilo". Podujatia, súťaže, špeciálne dni, aktuality zo školského života, rozhlasová relácia, študentský časopis, športové turnaje, dobročinné akcie aj zábavu, to všetko majú na svedomí v tomto školskom roku: Vanessa Vrtalíková (1. A), Cristine Uhrínková (1. B), Adela Bobeková (1. C), Adela Cupáková (1. D), Matej Drinka (2. A), Kristína Ragulová (2. B), Aneta Marečková (2. C), Lívia Valachovičová (3. A), Soňa Jánošíková (3. B),  Adriana Dubravcová (3. C), Vanessa Janíková (4. A), Gabriel Biskupič (4. B), Júlia Mikulová (4. C) a Adriana Kubalaková (5. A).

            V stredu 14. septembra 2022 sme opäť zasadali na nezvyčajnom mieste. Tento rok sme si vybrali Škodáčkov mlyn v Čáčove, nádhernú technickú pamiatku, ktorá je prístupná verejnosti na prehliadnutie. Dobrovoľníci starajúci sa o tento objekt nám porozprávali o histórii mlyna a nemenej fascinujúce bolo počúvať o tom, ako sa od roku 2011 zo starej zabudnutej budovy postupne stával priestor krásne reprezentujúci miestnu kultúru. Nás prilákala na toto miesto práve myšlienka dobrovoľníctva a boli sme očitými svedkami premeny, ktorá sa stala vďaka usilovným rukám zanietených dobrovoľníkov. Srdečne ďakujeme Ing. Slavomírovi Bučákovi a jeho rodine za sprievodné slovo a pohostinnosť. Na zasadanie sme využili stodolu patriacu k mlynu, v ktorej sme si zároveň pozreli expozíciu dobového nábytku. Tu, v týchto priestoroch, ktoré dýchajú históriou, sme naplánovali činnosť ŠR na nasledujúci školský rok. Veríme, že sa nám naše zámery podarí zrealizovať a prispejeme svojou troškou k zaujímavejšiemu a príjemnejšiemu študentskému životu na našej škole. 


            Mgr. Katarína Šalíková, koordinátorka ŠR

          • V novom školskom roku sme privítali 4 prvácke triedy

          • Húfy mladých ľudí nervózne prešľapujú pred budovou Obchodnej akadémie. Obzerajú sa, neustále pozerajú na hodinky a nesmelo nadväzujú rozhovory s novými tvárami. Aj takto vyzeral prvý školský deň na našej škole. Nesmelých prvákov si prevzali triedni učitelia a odprevadili ich do tried. To bol posledný moment, kedy u nás cez prestávku panoval na prváckych chodbách pokoj a ticho. Naši najmladší študenti sa rýchlo ostrieľali, spoznali školské priestory, nových spolužiakov a učiteľov. Dnes už stretávame na chodbách vysmiate tváre, ktoré sa v škole cítia ako súčasť nášho veľkého tímu. Do nového školského roka prajeme prvákom aj všetkým ďalším našim študentom veľa študijných úspechov, chuti do štúdia, pozitívnej energie a najmä radosť tešiť sa z každodenných maličkostí. 

             

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • +421 034/651 41 00 - sekretariát +421 034/651 25 07 - vrátnica
        • Dlhá 256 905 80 Senica Slovakia
        • PaedDr. Jana Pekarová
        • Mgr. Viera Rosová
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje