• Stredoškolská odborná činnosť je späť!

          • Po niekoľkých rokoch mlčania  sa na pôdu našej školy vrátila tradičná súťaž – stredoškolská odborná činnosť. Cieľom SOČ-ky je rozvíjať potenciál nadaných študentov SŠ  v oblasti vedy, techniky a umenia.

            COVID-19  nás (aj ostatné stredné školy) na dva roky zastavil. Našťastie, v tomto školskom roku je všetko inak!   23. marca 2022 sa uskutočnilo vyhodnotenie školského kola SOČ. Zúčastnilo sa ho šesť šikovných študentiek 3. ročníka, ktoré dokázali sebe aj porotcom, že ak má človek cieľ, jasnú víziu a chuť vzdelávať sa, dokáže veľa! Predstavujeme vám úspešné riešiteľky SOČ 2022:

            Sára Smatanová (III.A), Natália Šišoláková (III.B), Natália Chlebíková (III.C), Melánia Stehlíková (III.C), Ema Varadiová (III.C) a Natália Rajčáková (III.C), ktorá so svojou prácou „Ako komunikovať s deťmi mladšieho školského veku o ochorení COVID-19“ postúpila do krajského kola.

            Víťazka Natália oslovila predovšetkým kreatívnym prístupom: pre deti mladšieho školského veku  vytvorila edukatívnu zábavnú skladačku (text aj ilustrácie), ktorá citlivo, originálne a súčasne primerane veku a vnímaniu dieťaťa odpovedá na základné otázky, týkajúce sa ochorenia COVID-19.

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľali na úspešnom priebehu tohtoročnej SOČ-ky  (či už organizačne, metodicky, či v pozícii oponenta práce), všetci ochotne priložili ruku k dielu! Stredoškolská odborná činnosť je teda  späť! Natálke prajeme veľa úspechov v krajskom kole a už teraz sa tešíme na nadaných študentov v budúcom ročníku.

            PhDr. Iveta Hazuchová

          • Korona-nekorona, na OA v Senici sa získavajú ocenenia

          • Prežívame ďalší školský rok, ktorý je poznačený pandémiou koronavírusu. Od septembra máme za sebou niekoľko týždňov dištančného vzdelávania, karantén a obmedzení. Napriek tomu nezaháľame. Učitelia učia a žiaci študujú za každých okolností. Prejavilo sa to aj v počte reprezentantov našej obchodky vo viacerých vedomostných súťažiach.

            S radosťou sme 10. marca 2022 ocenili diplomom a vecnými cenami šikovných žiakov našej školy za úspešnú reprezentáciu. Sme radi, že máme študentov, ktorí sa nenechali zmiesť vlnou výhovoriek a lenivosti, tak ako to v tomto období často vidíme. Naši úspešní reprezentanti našli v sebe dostatok odvahy a viery vo svoje vedomosti a schopnosti. Postavili sa čelom výzve zmerať svoje sily so žiakmi iných škôl na okresnej a krajskej úrovni a uspeli!

            Prehľad súťaží a ocenených:

            Olympiáda v anglickom jazyku

            Šimon Pukančík (II. B) – 3. miesto v krajskom kole v kategórii 2B

            Tereza Kollárová (V. A) – 6. miesto v krajskom kole v kategórii 2C1

             Súťaž ZAV Zvolen – písanie na PC

            Ocenenie družstiev – OA Senica – 1. miesto

            Markéta Vinklerová (III. A) – 5. miesto

            Zuzana Jašová (V. A) – 6. miesto

            Krajské kolo Súťaže v spracovaní informácií na počítači

              Súťažná kategória Odpis textu

              Markéta Vinklerová (III. A) – 2. miesto

              Súťažná kategória Úprava textu na počítači

              Aneta Madáková (IV. C) – 1. miesto

              Lucia Palanská (II. B) – 2. miesto

              Aneta Augustínová (IV. B) – 3. miesto

             Súťažná kategória Wordprocessing

              Lenka Leitnerová (V. A) – 1. miesto

              Markéta Vinklerová (III. A) – 2. miesto

              Dominik Procházka (III. A) – 3. miesto

            Olympiáda Mladý účtovník – školské kolo

            Aneta Madáková (IV. C) – 1. miesto

            Kristína Rišková (IV. B) – 2. miesto

            Karin Grossová (IV. C) – 3. miesto

            Štátne skúšky z písania na PC a vypracovania obchodnej korešpondencie

            21 žiakov 4. a 5. ročníka úspešne vykonalo štátnu skúšku

             

            Srdečne našim žiakom a žiačkam blahoželáme, tešíme sa z ich úspechov a držíme im palce v reprezentácii na celoslovenských kolách.

          • Maturita 2022

          • Maturitné skúšky sa po dvoch pandemických rokoch vrátili...

            Možno ich niektorí študenti prijali s frfľaním, možno sa mnohým nepozdávalo, že tohtoročných maturantov zasiahla pandémia koronavírusu už ako druhákov – stredoškolákov, možno z nich mali mnohí veľké obavy a strach, ale... Pravda je taká, že maturitná skúška je tradičným a aj logickým zavŕšením stredoškolského štúdia. Je prvou a zásadnou životnou skúškou.

            V tomto školskom roku zasadlo do maturitných lavíc v utorok 15. marca 2022 až 62 študentov štvrtého ročníka, aby preukázali svoje vedomosti vo vyučovacom predmete slovenský jazyk a literatúra.

            Na druhý deň 16. marca 2022 čakal obchodkárov anglický jazyk na úrovni B1, B2 a 18 maturantov, študentov 5. ročníka bilingválneho študijného odboru, aj najvyššia úroveň C1.

            Napätie a očakávanie. Po zvládnutí testov či slohových prác - obrovská úľava aj nesmelý úsmev. Takto sme vás, milí naši maturanti, videli my! Chápeme možné obavy aj vašu neistotu. Prežili ste náročné obdobie, v ktorom ste spoznali samých seba, silu sebadisciplíny aj svoje limity. Už zostáva len zvládnuť skúšku dospelosti! Prvý krok ste urobili... Veľa šťastia!

            PhDr. Iveta Hazuchová

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • +421 034/651 41 00 - sekretariát +421 034/651 25 07 - vrátnica
        • Dlhá 256 905 80 Senica Slovakia
        • PaedDr. Jana Pekarová
        • Mgr. Viera Rosová
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje